Actual International

Când vor intra oficial în circulație noile bancnote cu Regele Charles, prezentate în premieră de Banca Angliei

Când vor intra oficial în circulație noile bancnote cu Regele Charles, prezentate în premieră de Banca Angliei
bankofengland.co.uk

Schimbările nu așteaptă, ele își urmează cursul. Prin urmare, schimbarea banilor cu chipul noului rege britanic, Charles, numit și Carol al III-lea, înseamnă viitor și evoluție istorică, firească.

Când vor intra oficial în circulație noile bancnote cu Regele Charles, prezentate în premieră de Banca Angliei

Noile bancnote care îl înfățișează pe regele Charles au fost prezentate de Banca Angliei marți, 20 decembrie 2022, deși este puțin probabil ca acestea să intre în circulație înainte de 2024.

Odată cu decesul Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, era clar că va trebui să fie lansate alte monede și bancnote cu imaginea noului monarh, scrie presa britanică.

Este mai mult decât probabil ca desenele preliminare să fi fost elaborate înainte de moartea acesteia și, într-adevăr, întrucât trebuie să fie aprobate de Palat, este posibil ca acestea să fi fost văzute chiar de Majestatea Sa și de Prințul de Wales de atunci.

În timp ce monedele au o durată de viață lungă, bancnotele, care sunt folosite în mod constant, au o durată de viață mult mai scurtă și sunt relativ scumpe, motiv pentru care Banca Angliei a decis să elimine treptat bancnotele de hârtie și să le înlocuiască cu bancnote din polimer, care au o durată de viață mai lungă.

Procesul de înlocuire a fiecărei valori s-a desfășurat pe o perioadă de ani, iar bancnota de 50 de lire sterline a fost înlocuită abia în iulie 2021.

În loc să se producă modele noi pentru fiecare față a celor patru bancnote aflate în prezent în circulație, 5 lire sterline – Winston Churchill, 10 lire sterline – Jane Austen, 20 de lire sterline JMW Turner, 50 de lire sterline – Alan Turing, s-a decis să se schimbe doar designul de pe partea în care apare portretul monarhului.

Imaginea regelui va apărea pe partea din față a bancnotelor, precum și în fereastra de siguranță transparentă, dar toate celelalte imagini vor rămâne aceleași.

Noile bancnote vor fi tipărite doar pentru a le înlocui pe cele cu regina Elisabeta a II-a care sunt uzate sau pentru a face față unei eventuale creșteri globale a cererii de bancnote, o decizie care este în conformitate cu orientările Casei Regale, pentru a minimiza impactul financiar și de mediu al acestei schimbări inevitabile.