Culinar

Carne de pui, coaptă în borcan, un preparat care vă va cuceri pe loc. Se prepară imediat, fără apă și ulei

Carne de pui, coaptă în borcan, un preparat care vă va cuceri pe loc. Se prepară imediat, fără apă și ulei

Orice îndrăgostit de carnea de pui va dori să prepare acest produs cât de des cu putință, pentru că un asemenea gust nu se poate explica în cuvinte. Iată și un secret pe care nu vi l-a spus nimeni până acum, pentru ca preparatul să fie cu adevărat desăvârșit.

Pui la cuptor, pui la ceaun, pui prăjit sau la grătar sunt doar câteva dintre rețetele pe care, cu siguranță, orice gospodină le-a pregătit pentru familie și prieteni. Ce spuneți dacă ați încerca și carne de pui coaptă în borcan? Vă va cuceri imediat, în plus, se prepară foarte repede și nu aveți nevoie nici de apă și nici de ulei.

Doar să puneți carnea și legumele într-un borcan. Ingredientele de care aveți nevoie sunt: un pui, boabe de piper negru și ienibahar, foi de dafin, o ceapă, o roșie, un ardei gras, un dovlecel, un morcov, sare după gust, un borcan de 3 litri și folie de aluminiu.

Mod de preparare

Dați la o parte pielea puiului, apoi tăiați în bucăți și spălați cât mai bine carnea. Curățați bine legumele, spălați cu multă apă și tăiați bucățele.

Curățați bine un borcan de trei litri și uscați. Puneți în borcan un strat de carne, apoi sare, piper, frunze de dafin și un strat de legume. Se procedează așa până când se va umple borcanul. Este foarte important să nu uitați să puneți sare la fiecare strat.

Folosiți mai puține legume dacă aveți un pui mai mare

Gospodinele vă sfătuiesc să puneți mai puține legume în cazul în care aveți un pui mai mare, pentru că nu va încăpea. Dacă în schimb aveți un pui mai mic, vă vor fi necesare mai multe legume. După ce veți pune toate ingredientele în borcan, acoperiți cu o folie de aluminiu și aveți grijă să o prindeți cât mai bine ca să nu se desprindă în timpul preparării.

Se va introduce borcanul în cuptorul rece pe grătar sau o tavă. V-ar fi necesar dacă ați tapeta tava cu o bucată de foliu de aluminiu. Aprindeți cuptorul, setați temperatura la 180°C și coaceți carnea cu legumele. Timpul necesar este de aproximativ 60 minute.

Sursă foto: stiridiaspora