Actual Diverse

Cazul „antrenorului de modele” Morel Bolea. DIICOT îl acuză de trafic de persoane, Instanța l-a lăsat liber, iar Bolea explică

Cazul „antrenorului de modele” Morel Bolea. DIICOT îl acuză de trafic de persoane, Instanța l-a lăsat liber, iar Bolea explică
Captura TV/National Plus

Mai mulți jurnaliști au scos la iveală date obținute pe parcursul anilor din interviuri, mărturii și investigații. Toate fac referire la o persoană controversată. De curând, înarmați cu declarații scrise și martori păstrați în taină, DIICOT a efectuat primele percheziții în sediile ONG-ului al cărui președinte este Morel Bolea.

Cazul „antrenorului de modele” Morel Bolea. DIICOT Iași îl acuză de trafic de persoane, Instanța l-a lăsat liber, iar inculpatul explică

O măsură de arest preventiv dispus de DIICOT Iași. Morel Bolea a fost reținut timp de 24 de ore și eliberat. Procurorii DIICOT încă o susțin pe a lor și consideră că omul în cauză, Morel Bolea, le-a ”scăpat”. Cel puțin așa a declarat pentru Infoactual sursa din interiorul anchetei care a făcut vâlvă în țară.

Când s-au făcut percheziții au fost ridicate laptop-uri, mai multe telefoane mobile și alte materiale la care anchetatorii fac referire spunând că sunt ”compromițătoare.”

Povestea este încâlcită, deși într-un interviu exclusiv la Antena 3 CNN, Morel Bolea încearcă singur să o descâlcească.

Două momente din anchetă necesită răspunsuri, din punctul de vedete al presupusului făptaș:

– fetele minore care îl acuză după mai mulți ani că au întreținut relații sexuale cu președintele ONG-ului.

– cine erau cele 11 fete care au fost găsite în compania lui la momentul reținerii.

Deși reținut pentru trafic de copii, cum a fost acuzat de procurori în acest dosar, el spune că a fost eliberat din arest pentru că

1. nu ar fi putut fizic să întreţină relaţii sexuale. Are o boală genetică care nu îi permite să facă asta, iar în susţinerea sa ar fi prezentat ieri judecătorilor documente medicale.

2.”Aceste fete au peste 40 de ani. Sunt doctori, o parte sunt doctori, toţi sunt absolvenţi de facultate, toţi sunt experţi pe domeniile lor de activitate.”

Declarația aparține lui Morel Bolea și este dată în cadrul interviului televizat de la Antena 3 CNN.

Ca o paranteză, sursa noastră de la DIICOT s-a exprimat la momentul reținerii lor că era vorba despre ”fete”, deși Bolea spune acum că de fapt nu erau fete, ci doamne în toată firea, care au familii și erau alături de domnia sa într-o zi obișnuită de lucru.

Cert este că instanța nu l-a găsit vinovat. A fost de ajuns să vadă actele că omul este bolnav și i-a mustrat pe procurorii DIICOT spunându-le în decizia lor că statul va plăti daunele aduse de această reținere fără motiv. Statul plătește, adică noi.

Întrebări rămase fără răspuns

DIICOT nu l-a acuzat pe Morel Bolea că ar fi întreținut sexuale, ci era chemat să răspundă pentru ”trafic de minori.” Mărturie fiind plângerile mamelor, fetelor și declarațiile vecinilor, adunate în coperțile dosarului penal.

1. Are legătură cu Agenția Kasta Morelly sau nu? Bolea zice că are un ONG, în declarația filmată când era reținut. Atunci de ce apare în prim plan la interviuri și la evenimente mondene ca director al agenției mai sus numite?

2. De ce DIICOT a anunțat că are înregistrări compromițătoare? Pentru cine? Fetele, doamnele, colegele, care au fost conduse și ele la secția de poliție și ulterior eliberate, nu au avut nimic de spus, oare?

3. Morel Bolea face parte dintr-o castă, o organizație ciudată, și lui nu îi este nicidecum rușine să recunoască aceasta, ca dovadă fiind inscripția pe care o afișează, cu mândrie, pe locația de unde a fost săltat de DIICOT, Miroslava, Iași. Are vreo legătură cu activitatea sa, procurorii vor fi nevoiți să o demonstreze.