Actual Social

Ce metodă a găsit un grup organizat ca să ia mită de la candidații la examenul pentru permis auto. Șpaga era mărișoară

Ce metodă a găsit un grup organizat ca să ia mită de la candidații la examenul pentru permis auto. Șpaga era mărișoară
evz.ro

Pentru obținerea permisului de conducere, un candidat fals le șoptea celorlalți răspunsurile corecte în timpul examenului teoretic.

Acest lucru se întâmpla în Brașov, unde polițiștii au reținut șase persoane implicate.

Câte percheziții au fost efectuate și ce s-a constatat pe parcursul acestora

Astfel, în cursul zilei de miercuri, 15 iunie 2022, potrivit Direcției Generale Anticorupție, polițiștii au făcut șase percheziții domiciliare la imobilele unor persoane fizice și societăți, după cum urmează:

  • cinci în județul Brașov
  • una în județul Galați

În urma acestor percheziții, 14 persoane au fost duse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Din materialul de urmărire penală, „au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013 – 2020, persoane fără calitate specială, cu sprijinul mai multor școli de șoferi, dar și cu sprijinul unei persoane fără calitate specială, contra unor sume de bani, își stabileau reședința pe o perioadă de un an de zile în județul Brașov, cu scopul de a parcurge cursurile unor școli de șoferi pentru ca, ulterior, să poată participa la proba scrisă pentru a obține permisul de conducere în mod fraudulos”.

Potrivit anchetatorilor, în ziua derulării probei teoretice era prezent un candidat fals, înscris legal, care în timpul examenului le comunica celorlalți candidați răspunsurile corecte.

Pentru fiecare permis obținut, sumele de bani oferite de cei care doreau să obțină în mod fraudulos permisul de conducere erau cuprinse între 2500 – 5000 de euro.

Până în prezent, șase suspecți au fost reținuți pentru un timp de 24 de ore.

În acest caz cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals intelectual, cumpărare de influență și trafic de influență, în legătură cu obținerea permiselor de conducere auto.

Ce alte percheziții au mai avut loc recent în Brașov

Potrivit bizbrasov.ro, la sfârșitul lunii mai 2022, alte 36 de percheziții au fost în Brașov în cadrul unui dosar de corupție. Perchezițiile s-au desfășurat la domiciliile persoanelor fizice bănuite de săvârșirea faptelor cercetate. La momentul respectiv au fost auditate 37 de  persoane bănuite de săvărșirea unor fapte.