Actual

Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor? Anunț de ultimă oră de la Marcel Ciolacu

deficitul bugetar Sursa foto MediaFLUX.ro CAR
Sursa foto MediaFLUX.ro

Pensiile și salariile nu se vor tăia, iar taxele nu se vor majora! Este declarația făcută de liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe care milioane de români o așteptau.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, care este așteptat să preia funcția de premier la rotativa guvernamentală de luna aceasta,  a declarat, la Antena 3 CNN, că „Pensiile şi salariile nu vor fi tăiate și nici nu se ia în calcul vreo majorare de taxe.”

Nu se taie nici pensiile, nici salariile

El a menționat că săptămâna viitoare va fi analizată în Guvern legea austerității, o măsură normativă care ar trebui să economisească 10 miliarde de lei pentru stat. Liderul PSD a precizat că în cabinetele demnitarilor vor fi singurele locuri unde vor avea loc disponibilizări.

Liderul PSD a anunțat că cabinetele demnitarilor vor fi singurele locuri unde vor avea loc disponibilizări. „Nu taie nimeni niciun salariu, nu taie nimeni nicio pensie! Am hotărât în coaliţia ca o prioritate să fie noua lege a salarizării, pentru că nu mai putem crea tot timpul excepţii. Nu mărește, nimeni, nicio taxă”, potrivit lui Ciolacu.

El a cerut ca personalul din birourile demnitarilor să fie înjumătățit, întrucât guvernul va adopta săptămâna viitoare o ordonanță care va opri angajările la stat.

„Nu poți să îl tot umfli, ca pe un pește-balon, pentru că, la un moment dat, nu mai e sustenabil”, a remarcat Marcel Ciolacu.

El susține că toate angajările la stat se vor bloca, cu excepția sănătății și a educației. Odată cu adoptarea viitoarei legi a salarizării, liderul PSD promite că primele vor dispărea cu totul.

El a declarat că va susține impozitele progresive dacă va fi ales prim-ministru.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, banii pentru indexarea pensiilor cu rata inflației la sfârșitul anului au fost deja alocați.

Marcel Ciolacu, principalul candidat pentru scaunul premierului

Potrivit lui Marcel Ciolacu, liderii coaliției vor urma un proces stabilit pentru a decide ce miniștri vor fi înlocuiți.

Președintele PSD a răspuns, atunci când a fost întrebat dacă este sigur că președintele Iohannis va aproba alegerea sa ca prim-ministru, că: „E o decizie politică, tot timpul există, dar nu cred că în acest moment se pune problema așa(…)Nu avem o dată fixă, dar sunt ferm convins că se va face această rotație până la 1 iunie”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3 CNN.

Întrebat ce ministere va înlocui în calitate de prim-ministru, Ciolacu a răspuns că: „În acest moment avem un protocol pe care îl respectăm. Decizia finală se va lua de către liderii coaliției și pe urmă se vor discuta în partide. Nu e corect să vorbim de schimbări de anumiți miniștri cu o lună înainte, nu mai funcționează ministerul. În primul rând tot Guvernul va cădea, va fi un Guvern nou. Conform protocolului, ministerul de Finanțe va reveni PNL-ului.”, a spus Ciolacu, potrivit sursei citate.