Actual Lifestyle

Cea mai bătrână persoană din Italia este îngrijită de o moldoveancă. Domenica Ercolani are 111 ani

Cea mai bătrână persoană din Italia este îngrijită de o moldoveancă. Domenica Ercolani are 111 ani
retetesivedete.ro

A trecut prin două războaie mondiale și două pandemii, ajungând la venerabila vârstă de 111 ani. De Domenica Ercolani, cea mai bătrână persoană din Italia, are grijă o femeie din Republica Moldova.

După cum informează ziarul italian Il Resto del Carlino, Domenica Ercolani a devenit cea mai în vârstă persoană din Italia pe 7 mai, când s-a stins din viață  Angelei Tiraboschi, cea care deținea acest titlu până la acea dată și care abia împlinise 112.

Peste nici două luni, și Domenica Ercolani va face 112 ani. Pe 3 iulie, va fi sărbătoare pentru cea care poartă „titlul” de cea mai în vârstă persoană din Peninsulă.

Domenica are o fiică și doi nepoți

Originară din Urbino, provincia Pesaro e Urbino din regiunea Marche, Domenica este îngrijită zi de zi de Cristina, o badantă din Moldova. Femeia are o fiică, Alessandra, precum și doi nepoți, Marco și Luca Gravili.

S-a născut în anul 1910, a trecut prin pandemia gripei Spaniole din 1918, prin două războaie mondiale și a depășit cu succes chiar și pandemia de COVID 19 din ultimii doi ani.

Medicul său de familie spune că pensionara a făcut trei doze de vaccin și nu a avut COVID 19 niciodată. „Dacă nu ar fi avut probleme cu vederea, care e la un nivel foarte scăzut, în mare aș spune că se menține bine. Limitez la minimum medicamentele pentru a evita să-i deranjez echilibrul extraordinar”, a declarat medicul Danilo De Santi.

I-a murit unul din cei doi copii

În cei 111 ani, durerea cea mai mare a trăit-o când l-a pierdut pe fiul său, în 1994. Sisto era medic de profesie și a fost răpus de o tumoare.

Deși nu este chinuită de vreo afecțiune gravă, bătrânica spune că este obositoare vârsta ei. A primit cu zâmbetul pe buze vestea că e cea mai bătrână persoană din țara sa, dar acest lucru nu îi aduce prea mari satisfacții.