Diverse

Cea mai recentă minune săvârșită de Sfântul Nicolae a avut loc în România. Cum i-a mulțumit copilul pe care l-a salvat

Cea mai recentă minune săvârșită de Sfântul Nicolae a avut loc în România. Cum i-a mulțumit copilul pe care l-a salvat

O fetiță din Buhuși e dovada vie că Sfântul Nicolae nu încetează să facă minuni pe bandă rulantă. Recent, copilul a venit să-i mulțumească unuia dintre cei mai iubiți sfinți ai creștinătății. Povestea e tulburătoare.

Grabnic ajutător pentru fetele necăsătorite și văduve, Sfântul Nicolae rămâne un prieten de nădejde al copiilor pe care-i salvează din cele mai grele situații. Sfântul i-a adus fericirea și unei fetițe din Buhuși, căreia i-a salvat viața când medicii ridicau neputincioși din umeri. Drept mulțumire, copila și-a rugat mama să o ducă la Sfântul Nicolae… să-i cânte.

Povestea a fost confirmată de parohul bisericii Sfântul Gheorghe Nou, unde se află mâna Sfântului Nicolae, preot Emil Cărămizaru.

În cinstea Sfântului

„Iubiți credincioși și dragi pelerini, pe această cale, în prag de sărbătoare a Bisericii Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul nostru, se cuvine a vă face cunoscut și a mărturisi un fapt minunat ce s-a petrecut în Biserica noastră. Pentru a întări pe cei slabi în credință și a mângâia pe cei credincioși.

În  perioada 23- 24 la Biserica din Bălușești au fost aduse Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae,  respectiv mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae care a făcut o minune mare…. În seara zilei de 1 decembrie, după săvârșirea Sfântului Maslu, în Biserica noastră s-a organizat un mic recital, având câțiva invitați pentru a serba ziua națională a României.

„Seara am zărit-o în Biserică, a cântat foarte frumos, am felicitat-o”

În ziua respectivă am primit un telefon de la o doamnă zicând:  „Părinte, am văzut programul de astăzi de la parohia Bălușești și ar dori  să vină și fetița mea să cânte în Biserica de la Bălușești (ea fiind din Buhuși). I-am zis că o așteptăm cu bucurie, dar e cam departe și vremea neprielnică….

Seara am zărit-o în Biserică, a cântat foarte frumos, am felicitat-o, dar….. la final am întrebat-o, fiind și o vreme foarte neprielnică, cum de au venit atât de departe la noi, în Biserica noastră… și în momentul acela mama ei îmi spune: Știți, părinte, fata mea a vrut foarte mult să se întoarcă la biserica dumneavoastră, pentru că aici s-a vindecat. Păi cum? Chiar așa am întrebat…

„A doua zi când ne-am uitat nu mai era nici un semn în piciorul ei și de atunci totul este bine”

Mama ei îmi spune: Fata noastră, Daria, a avut o neputință la piciorul drept în talpă, avea o bătătură foarte mare în talpă s-a copt… Nu putea ține piciorul în pământ, am operat-o, dar i-a ieșit din nou. După operație i-a ieșit și la piciorul celălalt. Auzind că vin Moaștele Sfântului Nicolae am venind cu mare  cu fetița, nu știam ce să mai facem.

Și am participat la Sfântul Maslu cu 21 de preoți, ne-am închinat la racla Sfântului și fetița noastră s-a vindecat. A doua zi când ne-am uitat nu mai era nici un semn în piciorul ei și de atunci totul este bine. Și astăzi a vrut să vină să-i întoarcă Sfântului Nicolae darul printr-o cântare… Minunat! Slavă Lui Dumnezeu și minunat este Dumnezeu  întru Sfinții Săi!”, a povestit enoriașilor  parohul bisericii din Bălușești, ale cărui cuvinte ne-au fost relatate de părintele Cărămizaru de la Biserica Sf. Gheorghe Nou, situată la kilometrul 0 al Bucureștiului. Aici, până pe 7 decembrie, credincioșii pot vedea și se închina la Brâul Maicii Domnului.