International

Cel mai ciudat accident de elicopter. Pilotul a rănit, din aer, copii și adulți

Cel mai ciudat accident de elicopter. Pilotul a rănit, din aer, copii și adulți

Opt persoane au fost zdrobite de un pilot de elicopter nepriceput, care a survolat deasupra unei petreceri de copii pentru a arunca dulciuri. Ce a urmat zborului său e de neînchipuit.

Opt persoane, printre care cinci copii, au fost rănite sâmbătă în Thailanda, când un elicopter care survola o petrecere pentru copii a provocat prăbușirea acoperișului unui stadion.

Elicopterul marinei thailandeze a zburat la joasă înălțime pentru a împrăștia flori și dulciuri pentru copiii care sărbătoreau un eveniment de Ziua Națională a Copilului, însă curentul descendent de la aeronavă a aplatizat corturile și a provocat prăbușirea acoperișului din oțel și pânză al tribunei.

Nareerat Khumkana, în vârstă de 58 de ani, a fost transportată la spitalul Prapokklao din apropiere, în sud-estul Thailandei, cu gâtul rupt și o tăietură la cap, potrivit presei locale.

Alți doi adulți și cinci copii răniți au fost duși la spital, dar au fost externați după câteva ore.

Bangkok Post a relatat că Biroul municipal local din Tha Chang a cerut Comandamentului de apărare a frontierelor din Chanthaburi și Trat al marinei să organizeze survolarea.

Primarul din Tha Chang, Tawatchai Chantakit, a declarat într-o conferință de presă de după-amiază că municipalitatea va despăgubi în totalitate persoanele rănite.

Un purtător de cuvânt de-al marinei și-a prezentat scuzele în numele comandantului-șef al marinei, amiralul Choengchai Chomchoengpaet, care a ordonat distribuirea de ajutoare financiare și medicale.

Tha Chang este o municipalitate din districtul Tha Muang din provincia Chanthaburi, din sud-estul Thailandei, la aproximativ 240 de kilometri est de Bangkok și la granița cu Cambodgia.

Alt accident produs în fața publicului

În 2017, un avion de vânătoare Jas 39 s-a prăbușit în timpul unui spectacol aerian organizat de Ziua Copilului în provincia Songkhla, în sudul Thailandei, în timpul unui survol organizat de Forțele Aeriene Regale Thailandeze.

Liderul de escadrilă Dilokrit Pattavee a fost ucis când avionul pe care îl pilota s-a prăbușit pe o pistă în timpul spectacolului aerian.

 

Bibliografie:

Reynolds, J. (2023, January 16). Eight crushed after helicopter hovers over party and roof collapses. Mail Online. https://www.dailymail.co.uk/news/article-11639753/Eight-crushed-helicopter-hovers-party-throw-sweets-causing-stadium-roof-collapse.html