Actual International

Thailanda îi va recompensa pe cei care filmează infracțiuni periculoase la volan și în trafic

Thailanda îi va recompensa pe cei care filmează infracțiuni periculoase la volan și în trafic
OlegD /Shutterstock.com

Poliția thailandeză a găsit o modalitate inedită de a încerca să îmbunătățească siguranța rutieră. Despre ce este vorba, în cele ce urmează.

Thailanda îi va recompensa pe cei care filmează infracțiuni periculoase la volan și în trafic

Poliția din Thailanda a găsit o modalitate nouă, dar și inedită de a încerca să îmbunătățească siguranța rutieră, anunțând că va recompensa persoanele care filmează și trimit clipuri cu cazuri de conducere periculoasă și alte infracțiuni rutiere grave.

După cum a relatat Telegraaf, autoritățile au declarat că este necesar să se reducă numărul de morți, în condițiile în care anul acesta au fost înregistrate peste 14.500 de decese. Acest lucru face ca drumurile thailandeze să fie printre cele mai periculoase din lume.

Ca urmare, poliția dorește să obțină ajutorul altor șoferi, oferind până la 10.000 de baht (aproximativ 272 de euro) pentru clipurile luate de încălcări ale regulilor de circulație. Însă mulți critică oferta, spunând că aceasta ar putea încuraja în sine condusul necorespunzător, deoarece oamenii recurg la utilizarea telefoanelor mobile pentru a înregistra alți șoferi.

Poliția statului thailandez anunță că scopul campaniei este de a crește gradul de conștientizare cu privire la siguranța rutieră și de a reduce numărul de accidente, însă unii cred că aceasta va fi o scuză pentru a face acrobații periculoase pe șosea și pentru a câștiga bani în acest proces.

Phillip Jordan, un expert internațional în siguranță rutieră, a declarat pentru The Guardian:

„Ar putea fi o campanie cu risc ridicat dacă oferă o platformă pentru un comportament rău și periculos în trafic. Mai ales dacă această campanie „provoacă echipe de șoferi să se filmeze între ei.”

Anunțul de recompensare a persoanelor care filmează infracțiuni periculoase la volan și infracțiuni rutiere a venit înainte de Anul Nou, o săptămână în care peste 300 de persoane au murit zilnic pe șosele thailandeze.