Actual Diverse

Ceva bizar în procesul studentului marocan, considerat a fi vinovat de crima mediciniștilor ieșeni. 9 luni de arest preventiv

Ceva bizar în procesul studentului marocan, considerat a fi vinovat de crima mediciniștilor ieșeni. 9 luni de arest preventiv

Magistraţii Tribunalului Iaşi au considerat că suspectul dublului asasinat din Moara de Vânt va trebui să mai stea în arest preventiv pentru a se continua cercetările.

Ceva bizar în procesul studentului marocan, considerat a fi vinovat de crima mediciniștilor ieșeni. 9 luni de arest preventiv

Ahmed Sami el Bourkadi, studentul de origine marocană, despre care se crede că ar fi vinovat de omorârea cu sânge rece a studenților mediciniști, crimă odioasă care a îngrozit întreaga țară, rămâne în arest. Nouă luni de arest preventiv, iar ancheta procurorilor nu e finalizată. Asta arată că probele împotriva marocanului nu sunt concludente.

Decizia aparține magistraţilor Tribunalului Iaşi.

În baza disp. art. 348 Cod de procedură penală, raportat la art. 207 alin. 6 Cod de procedură penală, verifică şi constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive, dispusă faţă de inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi, în prezent aflat în Penitenciarul Iaşi), trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat, prevăzută de

art. 188 alin. 1- art. 189 alin. 1 lit. f Cod penal, distrugere, prevăzută de art. 253 alin. 1, 4 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, furt calificat, prevăzută de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b, alin. 2 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, acces ilegal la un sistem informatic, prev. de art. 360 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, prev. de art. 250 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 şi 2 Cod penal.

În baza disp. art. 207 alin. 4 Cod de procedură penală, menţine măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi prin încheierea penală nr. 294/JDL/13.12.2021 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi, pronunţată în dosarul nr. 6615/99/2021.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Soluţionată în camera de consiliu. Pronunţată astăzi, 12.08.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni.

Filmul crimei

În luna decembrie 2021, polițiștii ieșeni au fost anunțați de rude ale tânărului student marocan Youssef Jniyah că el nu a revenit la Bruxelles. Oamenii legii au făcut cercetări și au ajuns la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt. Acolo, anchetatorii au dat peste un tablou de groază: Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, erau morți în același pat.

Cei doi tineri aveau pe trupurile lor urmele a zeci de lovituri de cuțit. Surse din anchetă au precizat că, pe trupul Vanesei, ar fi fost descoperite 33 de lovituri de cuțit, iar pe trupul lui Ajniyah – 17. Pe ambele trupuri, urmele de cuțit erau asemănătoare, semn că autorul ar fi folosit aceeași armă. După ce tinerii au fost uciși, autorul ar fi încercat să incendieze vila, însă nu a reușit.

Indiciile oamenilor legii ieșeni au dus către Ahmed Sami El Bourkadi, prietenul victimelor, care acum este cercetat în arestul preventiv prelungit, ca fiind principalul suspect al crimei.

Tatăl Vanesei, tânăra ucisă, a fost prezent în sala de judecată

La ultimul termen al procesului ce privește dubla crimă din Moara de Vânt, tatăl Vanesei, tânăra ucisă, a fost prezent în sala de judecată de la Tribunalul Iași. Costel Burlacu a fost pus în libertate de către autoritățile germane, căci fusese arestat în acea țară. Tatăl Vanesei Burlacu nu a precizat, însă, ce despăgubiri solicită în cadrul procesului penal pentru moartea fiicei sale, scrie BZI.

La vila din Moara de Vânt, acolo unde a avut loc dublul asasinat din decembrie 2021, proprietarul imobilului a înlocuit geamul spart de la parter și a pus și câteva flori pe pervazul respectiv. Se pare că acolo nu locuiește nimeni.