Actual Lifestyle

Halucinant: studenți străini la medicină, atacați. Unul dintre ei s-a ales cu o șurubelniță în gât

Halucinant: studenți străini la medicină, atacați. Unul dintre ei s-a ales cu o șurubelniță în gât

Vila în care cei doi tineri studenți la medicină și-au găsit sfârșitul este situat în același cartier ieșean. Istoria se repetă și o tentativă de crimă, asupra altui student străin, are loc aici. În cuplul celor doi mediciniști, el era străin, marocan și ea, româncă. Și în noua poveste este vorba tot despre un student la medicină.

Halucinant: studenți străini, mediciniști, atacați. Unul dintre ei s-a ales cu o șurubelniță în gât

Un alt caz de agresivitate, tras parcă la indigo, a avut loc tot în zona Moara de Vânt, la doar câteva luni de la dublul asasinat care s-a petrecut acolo. În acest al doilea caz, autorităţile au ţinut totul secret, deşi și de acestă dată, un alt student de la UMF Iaşi a fost la un pas de a fi ucis cu o şurubelniţă.

Culmea ironiei este că în acest caz, agresorul, identificat şi prins în fapt, nu este după gratii, potivit ziarului local BZI, care a publicat un amplu material de anchetă pe această temă.

Ieșenii își explică valul de agresivitate din zona Moara de Vânt prin faptul că locul respectiv ar putea fi chiar ”blestemat”. În plus se adaugă punctele comune ale celor două atacuri criminale: studenți la medicină, străini și locația, aceleași.

Reporterii cotidianului BZI au scris, în exclusivitate, cazul cutremurător. Iată, pe scurt, despre ce este vorba, în cele ce urmează. Pentru că reportajul pe larg îl găsiți în publicația ieșeană.

Întâmplare nefericită ascunsă de ochii lumii

Până acum, cazul a fost ferit de curiozitatea nestăvilită a presei și în general, de ochii lumii. Dar nimic nu rămâne veșnic ascuns, așa că și acest caz a ieșit la suprafață, mai ales că reporterii regionali sunt obișnuiți cu ”săpăturile”.

Pe 13 martie 2022, la scurt timp după ora 3:30, un apel la 112 avea să anunţe o situaţie extrem de gravă ce se petrecuse în zona Moara de Vânt.

Cu doar 3 luni înainte, într-o vilă din aceeaşi zonă, avusese loc dublul asasinat în care au fost ucişi studentul marocan de la UMF, Youssef Jnyiah, şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu.

La faţa locului, aici au ajuns mai multe patrule de Poliţie. În una dintre acestea se afla şi agentul care a mers şi la dublul asasinat din decembrie 2021. După ce au ajuns acolo, oamenii legii au asistat la scene de nedescris.

Iată ce povestesc anchetatorii ieșeni:

În timp ce se afla în municipiul Iaşi, pe strada Moara de Vânt, la un bloc, suspectul, Augustin B., a mers la apartamentul de la etajul 2 al imobilului şi i-a pus o şurubelniţă la gât numitului Youssef S.B.R., provocându-i leziuni superficiale. De asemenea, suspectul prezenta un pericol pentru ordinea publică, manifestându-se agresiv la adresa vecinilor.

Ce s-a ținut ascuns

Nimeni nu a menţionat că a fost un noroc chior faptul că studentul a scăpat cu viaţă, datorită colegilor săi, 5 la număr, care au reuşit să-l scoată din ghearele agresorului. De asemenea, nimeni nu a spus că a fost nevoie de intervenţia mai multor echipaje de Poliţie pentru a-l imobiliza pe suspect.

Prin urmare, colegii studentului Youssef S.B.R. sunt cei care l-au salvat pe acesta de la o moarte sigură. Tânărul străin care învață la medicină în Iași a povestit că agresorul a sunat la ușa apartamentului unde se afla cu prietenii, a ieșit să vorbească cu el și s-a trezit cu surubelnița la gât. În altă ordine de idei, despre agresor se știe că a lucrat la o firmă de IT, părăsise slujba și avea probleme cu străinii, considerându-i în mintea lui persoane care influențează femeile românce.

4 echipaje de Poliţie şi un echipaj SAS, cu agenți înarmați cu mitraliere, au reuşit să-l imobilizeze, în cele din urmă, pe Augustin B.

Unde a fost dus potențialul criminal

Și polițiștii s-au dovedit a fi șocați de comportamentul potențialului infractor. Așa că s-au gândit să-l trimită, unde credeți, la Socola. Decizia medicilor după expertiză a fot una, pe măsura așteptărilor.

Specialiştii au constatat că individul de 40 de ani, originar din Piteşti, care venise, de curând, în Iaşi, suferă de unele afecţiuni psihice şi că nu a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

Așa că făptașul a rămas, mai departe, pe mâna medicilor psihiatri ieșeni. Augustin B. nu a fost reţinut sau arestat, ci ţinut sub tratament, pentru o perioadă de timp, la Socola. Ulterior, el a fost transferat în celălalt colţ al ţării, la o unitate medicală similară, fără să se știe exact de ce.

Partea interesantă este că reporterii BZI merg mai departe de atât și sugerează similitudini ale celor două cazuri, pe care le mai enumerăm o dată: Moara de Foc, studenți, medicină, străini și în plus atacul agresorului s-a îndreptat în aceeași zonă a gâtului, în toate cazurile date.

Dar anchetatorii ieșeni își fac treaba. Procurorii l-au arestat pe cel presupus a fi criminalul celor doi, care stă, în prezent, după gratii. Cazurile prezentate pot fi considerate, cel puțin deocamdată, doar simple coincidențe.

Foto: pixabay/arhiva