Actual Lifestyle

Cine a trădat-o pe Simona Halep? Opinii periculoase despre amestecul antrenorului francez

Simona Halep

Pe 7 septembrie, Simona Halep anunța că divorțează de Toni Iuruc. Câteva zile mai târziu a urmat drumul la notar și gata. Pe 7 octombrie, autoritățile de la US Open au aflat că Simona Halep s-a dopat. Pe 21, am aflat cu toții. Sportiva vorbește de trădare.

Cine a trădat-o pe Simona Halep? Opinii periculoase despre amestecul antrenorului francez

Ieri, toată lumea aștepta explicații și reacții la incredibila știre că Simona Halap a fost suspendată temporar pentru că a picat testul antidoping, recoltat la US Open desfășurat în America. Au fost intervenții prețioase ale unor profesioniști, care au explicat publicului tot ce ține de proceduri, ce va urma de acum încolo pentru sportivă, cum ar fi fost posibil să apară acea substanță interzisă în corpul tenismenei, cine ar putea fi vinovații.

Simona Halep a transmis un mesaj în care confirmă acuzația și suspendarea provizorie din competiții, spune că va lupta pentru a se afla adevărul. Dar mai spune și un lucru grav: că se simte trădată! Din acest punct s-au născut tot felul de opinii și ipoteze.

Ce spune azi tatăl Simonei Halep

Întotdeauna în cei 20 de ani de când joacă tenis, Simona l-a avut alături pe talăl ei, Stere Halep. Era imposibil să nu aibă o reacție acum, când fiica sa este acuzată de dopaj.

„Vedem un lucru normal care se poate întâmpla la oricare. Specialiștii vor spune, nu putem să știm ce s-a întâmplat. Nu sunt specialist. Sunt convins că niciodată nu a luat ceva. Trebuie răbdare și Dumnezeu va scoate la lumină lucrul ăsta. Și noi suntem curați în suflet că Simona e curată, curată.

Nu a luat niciodată, nicio niciodată vreo substanţă. Simona e unicată la așa ceva, nu ar fi apelat niciodată la așa ceva. Starea ei de spirit e bună, dacă în suflet e curată, n-are de ce să se teamă”, a declarat Stere Halep, potrivit as.ro.

„Nu există medic care să prescrie așa ceva. Dar antrenori da”

Pompiliu Popescu, un nume celebru în sport pentru că mulți ani a fost medic al naționalei de fotbal, crede că în cazul Simonei ar putea fi vina antrenorilor.

„Se practică acest lucru, în mai multe sporturi. Antrenorii au astfel de inițiative pentru a spori rezultatul muncii lor. Vă spun cu certititudine că nu există niciun medic pe pământ care să facă așa ceva. Nu este un prost, un dobitoc, care să nu știe la ce duce așa ceva. Poate provoca policitemia vera, care este o afecțiune în care se produce un număr mare de globule roșii, care duce la formare de cheaguri de sânge în artere, la creier și inimă.

Nu există medic care să prescrie așa ceva. Dar antrenori da, pentru a câștiga bani. În momentul în care vii la un control, trebuie să completezi niște formulare cu medicamentația pe care ai luat-o în ultimele săptămâni. Un antrenor poate face un lucru și fără știrea sportivei. Nu știu care este situația, dar la nivelul ăsta și la banii ăștia, îți permiți să ai un medic pe problema respectivă. La nivelul ăsta, nu se poate greși“ a mai declarat Pompiliu Popescu, pentru digisport.ro.

Antrenorul Simonei, francezul Patrick Mouratoglou, nu vrea să vorbească

Antrenorul Simonei Halep se află zilele acestea la Stockholm. Încă de ieri a fost căutat de toată presa sportivă internațională pentru un punct de vedere cu privire la ce s-a întâmplat la US Open cu sportiva pe care o antrenează. Zilele trecute, Mouratoglou spunea presei că e în căutarea unui sparring-partner pentru Simona Halep.

Un jurnalist de la gsp.ro a avut norocul să primească un răspuns în doi peri. Antrenorul a refuzat să facă comentarii după ce eleva sa a fost prinsă dopată.

„Pentru moment, nu comentez”, a fost replica acestuia, prin intermediul biroului de PR, a scris gsp.ro. A revenit astăzi cu un mesaj pe contul său de Instagram.

Îl vom prezenta după ce publicăm ipotezele/opiniile care au apărut în spațiul rețelelor sociale despre ce s-ar putea să se fi întâmplat la US Open.

 A fost trădată Simona Halep? Are vreo legătură divorțul sau antrenorul, fost iubit al Serenei Williams?

După anunțul cu privire la dopajul Simonei Halep la US Open, rețelele sociale din întreaga lume au luat foc. Firesc, au apărut două tabere: pro și anti Simona Halep. Dar și ipoteze, bazate pe informații corelate, despre cum s-a ajuns aici.

Având în vedere că, după anunțul surprinzătorului divorț, făcut de cuplul Iuruc în 7 septembrie, au apărut zvonuri despre o posibilă apropiere sentimentală dintre Simona și antrenorul ei Patrick Mouratoglou, și acum subiectul s-a învârtit în jurul acestui eveniment.

Așadar una dintre ipoteze!

  1. Are legătură cu divorțul. Posibil ca Simona Halep să fi traversat o perioadă dificilă la US Open unde a fost însoțită de soțul ei, Toni Iuruc, și să-i fi fost administrat acel medicament anti-anemie de către staful ei.

Aceasta să fie trădarea invocată de sportivă?

A doua ipoteză/opinie e mult mai gravă.

  1. A apărut teoria conspirației care vizează staful nou al Simonei Halep, cu Patrick Mouratoglou dirijorul principal. Se comentează faptul că nu se știe cine este medicul din echipă, ce medicamente i-a prescris, că e posibil ca intenționat să i se fi administrat medicamentul. Se amintește și de cazul Serenei Williams, care a ridicat multe suspiciuni după ce niște hakeri au spart un canal de corespondență între membrii Federației Internaționale de Tenis și medici din diverse turnee. Atunci s-a scris mult în presa sportivă despre desele probleme de sănătate ale Serenei, care lua tot felul de medicamente înaintea competițiilor și astfel evita controlul antidoping. Este reamintită și relația amoroasă de câțiva ani dintre Patrick Mouratoglou și Serena Williams, adversara Simonei din ultima perioadă.

Ar fi trădare, dacă s-ar putea demonstra așa ceva. Dar e aproape imposibil.

Ultima oră. Antrenorul și Simona se susțin

Simona Halep a început să fie antrenată de Patrick Mouratoglou în luna aprilie a acestui an. Acesta este unul dintre cei mai cunoscuți antrenori ai planetei după ce a antrenat-o ani de zile pe Serena Williams, cu care a avut și o relație sentimentală.

După ce a început colaborarea cu el, Halep a renunțat la majoritatea colaborărilor cu membrii vechii sale echipe, înlocuindu-i cu angajații academiei noului ei antrenor.

După ce aseară a refuzat să comenteze decizia Asociației Internaționale Anti-Doping, azi Patrick Mouratoglou a postat pe Instagram un text scurt, adresat sportivei noastre.

„Te susțin 100% în această luptă, Simona. Până la capăt” – Patrick Mouratoglou.

Rapid, după doar câteva minute, Simona Halep i-a răspuns antrenorului ei: „Așa vom face, Patrick!”.

Semn că cei doi vor porni la luptă împreună. Se pare că Simona nu a identificat aici urme de trădare.