Actual

Coaliţia a ajuns la maturitatea politică. Premierul: Unii ne-au dat termen că nu rezistăm mai mult de 2-3 luni

Coaliţia a ajuns la maturitatea politică. Premierul: Unii ne-au dat termen că nu rezistăm mai mult de 2-3 luni
Primul Guvern Ciucă/Foto: Inquam Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că, deşi actualei coaliţii de guvernare nu i s-au dat prea multe şanse la început, acum cu toţii au ajuns la maturitate politică şi şi-au dat seama că oamenii nu sunt interesaţi de ceea ce se întâmplă în interiorul partidelor politice, ci îi interesează să vadă că se iau măsuri pentru ei.

Coaliţia a ajuns la maturitatea politică. Premierul: Unii ne-au dat termen că nu rezistăm mai mult de 2-3 luni

Nicolae Ciucă a declarat, miercuri seară, la TVR 1, că, la început, constituirea actualei coaliţii a fost o „afectare de imagine”, cel puţin pentru PNL. „Oglinda noastră, a PNL, este activitatea Guvernului. Partea de fapte şi de ceea ce putem să facem ca să demonstrăm oamenilor că eu sunt cei pentru care ne-am asumat această responsabilitate este mai importantă decât orice”, a mai precizat liderul liberal.

„Deşi în momentul în care s-a stabilit şi am asumat constituirea acestei coaliţii a fost o oarecare afectare de imagine, cel puţin pentru PNL, după ce a fost această luptă continuă şi perpetuă între stânga şi dreapta, dar cred că asumarea într-o linie de maturitate politică şi într-o linie de asumare a crizei a fost cel mai bun lucru care putea să ni se întâmple. Pentru că ne trebuia orice altceva, dar nu o instabilitate politică şi în felul acesta se poate vedea, cel puţin vedem că românilor nu le pasă ceea ce se întâmpă în interiorul unui partid sau al altuia, îi interesează să vadă că se iau măsuri”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul a explicat că acum s-a ajuns la maturitate politică după 6 luni de guvernare

„Ne gândim la modul cum putem să îi protejăm pe cetăţenii ţării, cum putem să protejăm investitorii, facem tot ceea ce  este omeneşte posibil să asigurăm credibilitate şi faptul că România este o ţară stabilă, astea cred că sunt elementele importante. Şi această asumare la  nivelul coaliţiei mă determină să spun că am ajuns cu toţii la acea maturitate politică din care putem să asigurăm decizii şi să gestionăm şi partea internă de partid, dar şi partea de guvernare”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă consideră că în acest moment este nevoie doar de stabilitate politică.

„Aşa cum arată lucrurile acum, vulnerabilitatea poate este prea devreme să o discutăm acum. Nu sunt un optimist exagerat, sunt un optimist moderat şi am încredere că aşa cum au pornit lucrurile, deşi la început au fost voci care ne-au dat şanse să rezistăm 2-3 luni de zile. Iată, suntem la jumătate de an, Guvernul a intrat în cea de-a şasea  lună şi ne coordonăm foarte bine în interiorul coaliţiei, avem un dialog constant cu preşedintele României, există o înţelegere a situaţiei de fapt şi de asemenea, există consens pe măsurile care se iau la nivel guvernamental. Pentru coaliţie şi pentru partidele componente, important este să avem  o guvernare care să asigure stablitate, să asigurăm stabilitatea economică,  să avem o guvernare care să asigure siguranţa cetăţenilor. Sigur, disputele interne, politice, fac deliciul anumitr discuţii, dar în acest moment cred că partea aceasta de fapte este mai imporantă decât orice”, a mai declarat Nicolae Ciucă.