Diverse

Cobra mortală, poreclită „Houdini”, a fost găsită după 6 zile. Stupoare: a scăpat din nou!

Cobra mortală, poreclită „Houdini”, a fost găsită după 6 zile. Stupoare: a scăpat din nou!

O cobră regală potențial mortală a dispărut din nou – la doar câteva ore după ce a fost găsită în urma unei evadări anterioare.

Șarpele, adăpostit la acvariul Skansen Aquarium din grădina zoologică de pe insula Djurgarden din Stockholm, Suedia, a provocat închiderea atracției săptămâna trecută, când a dispărut brusc din incinta sa.

După șase zile de căutări disperate, reptila evazivă a fost găsită în cele din urmă de autorități și plasată într-o incintă care se presupunea a fi sigură.

De atunci, însă, a făcut o nouă încercare de a se elibera, iar personalul grădinii zoologice așteaptă acum să o recupereze pentru a doua oară, după ce au izolat-o în zona terariului.

Șarpele, poreclit „Houdini”, deși se numește oficial Sir Vass (Sir Hiss), ajunsese de curând în acel țarc când a dispărut pentru prima dată. Se crede că s-a strecurat printr-un spațiu situat în jurul unor becuri economice noi, instalate în interiorul țarcului.

Grădina zoologică Skansen, care adăpostește cobra regală de aproape 15 ani, folosise anterior un model mai vechi de bulb, despre care se crede că ar fi împiedicat evadările anterioare datorită căldurii emise.

La momentul respectiv, directorul Acvariului Skansen, Jonas Wahlström, a declarat pentru AFP: „Nu va ieși – teoretic, este atât de frig afară încât ar adormi”.

„Trebuie să fie inteligent. Lămpile vechi erau prea fierbinți, lucru care ținea șerpii la distanță”.

A doua evadare a șarpelui

Ofițerii vamali au găsit în cele din urmă șarpele vineri, după ce au adus aparate cu raze X și camere cu fir pentru a-l depista în interiorul unei cavități dintr-un perete de la grădina zoologică.

„Datorită muncii metodice, Sir Vass a putut fi în cele din urmă localizat într-un perete median din apropierea terariului”, a precizat agenția într-un comunicat.

Însă vineri au confirmat că acesta a dispărut pentru a doua oară, lăsându-i pe îngrijitorii grădinii zoologice să își înceapă din nou munca.

Cobra regală are o înălțime cuprinsă între 3 și 5 metri, fiind unul dintre cei mai mari șerpi care se găsesc în sălbăticie, dar și unul dintre cei mai otrăvitori.