Actual International

Codul anunțat prin interfon în timp ce atacatorul împușca elevii în liceu: „Miles Davis este în clădire”. Noi informații

Codul anunțat prin interfon în timp ce atacatorul împușca elevii în liceu: „Miles Davis este în clădire”. Noi informații
Infoactual

Noi informații au apărut marți, 25 octombrie 2022, și acestea fac referire la tragedia pe care au trăit-o elevii liceului american din sudul orașului St. Louis, despre care a scris și Infoactual, ținta unui atacator violent. Impresionant este și faptul că directorul liceului a reușit să atenționeze adolescenții din școală, prin codul folosit în astfel de situați limită.

„Miles Davis este în clădire.” Acesta este codul anunțat prin interfon în timp ce atacatorul împușca pe coridoarele liceului. Noi informații

Elevul Messiah Miller stătea la ora de algebră luni dimineață, când a auzit prima împușcătură. S-a gândit că era doar zgomotul de la șantierul de construcții de peste drum, așa s-a liniștit pentru moment, el și colegii lui. Apoi au auzit un mesaj urgent de la director prin interfon: „Miles Davis este în clădire.”

Acesta este codul care îi informează pe elevii și profesorii de la Central Visual and Performing Arts High School că un „trăgător activ” a pătruns în clădire; acesta i-a făcut pe elevii din clasa de algebră să se grăbească să se ascundă. Messiah a trimis mesaje la cinci persoane, inclusiv mamei sale, pentru a le spune că le iubește.

„Am auzit mai multe împușcături și se apropiau din ce în ce mai mult”, a spus Messiah, în vârstă de 16 ani. „Apoi ne-a zgâlțâit ușa. Dar nu a intrat”.

Cel puțin două persoane din școală au fost ucise și alte șapte au fost rănite înainte ca atacatorul să fie ucis într-un schimb de focuri cu poliția, au declarat autoritățile, în timp ce o altă școală americană s-a transformat luni dintr-un loc liniștit de învățare într-o scenă de teroare, panică și violență. Elevii s-au încolăcit sub bănci sau au sărit pe ferestre și se întrebau dacă vor supraviețui.

Locul tragediei. Foto: New York Times

Informații de ultimă oră

Locotenent-colonelul Michael Sack, comisarul interimar al Departamentului de Poliție Metropolitană din St. Louis, a declarat că printre victime se numără o femeie de 61 de ani care a murit la spital după împușcături și o fată de 16 ani care a fost declarată moartă la fața locului. Ceilalți răniți „au suferit o varietate de răni”, inclusiv răni prin împușcare, a declarat colonelul Sack.

Suspectul, identificat de poliție ca fiind un fost elev, a murit, de asemenea, la spital, a precizat colonelul Sack, citat de New York Times. După ce au fost evacuați din clădire, elevii au fost duși în parcarea unei băcănii din apropiere pentru a fi preluați de părinții lor.

O imagine înfiorătoare, la finalul zilei: Ofițerii de poliție au stat în fața școlii din sudul orașului St. Louis, iar banda galbenă a poliției a fost așezată pe o parte a clădirii. Femeile stăteau pe o bancă, ținându-se de mână și rugându-se deja pentru victimele tragediei.