Economic

Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet: „În 2023, estimăm o creștere cu 50% a cifrei de afaceri pe segmentul electronice”

CreditAmanet
Foto: infoactual.ro

Retailer de produse electronice pre-owned, CreditAmanet a introdus un program Buy Back ce permite achiziția de electronice cu prețuri până la 50% mai mici decât prețul de lansare.

Conform Statista.com, piața globală a electronicelor reciclate și reutilizate cunoaște o creștere importantă și va atinge valoarea de aproximativ 66 miliarde de dolari până în 2026, pe fondul tendinței generale de implementare a practicilor sustenabile.

Dacă în 2022 CreditAmanet avea o creștere cu peste 25% a cifrei de afaceri pe segmentul electronice, în 2023 estimează creșterea cu 50% a acesteia.

Folosim și la mâna a doua

În ultimele decenii, produsele electronice au devenit indispensabile vieții de zi cu zi, situație ce poate fi ușor observată din cifrele vânzărilor. Însă, preferințele consumatorilor nu se îndreaptă doar spre electronicele noi, ci și spre cele pre-owned. Conform Statista.com, piața globală a electronicelor reciclate și reutilizate cunoaște o creștere importantă și va atinge până în 2026 valoarea de aproximativ 66 de miliarde de dolari. Trendul ascendent al electronicelor reciclate are avantaje importante atât pentru mediu, cât și pentru cumpărători, pentru că ajută la prevenirea risipei și sustenabilitatea industriei tech pe de-o parte, iar pe de altă parte este o bună afacere pentru clienți, care pot achiziționa electronice la prețuri foarte avantajoase.

Tendința de pe piața globală poate fi observată și în România, unde economia circulară începe să câștige tot mai mult teren. „În ultimii ani, interesul românilor în privința achizițiilor electronicelor pre-owned și mai ales a telefoanelor mobile a crescut considerabil. În 2023, estimăm o creștere cu 50% a cifrei de afaceri pe segmentul electronice al CreditAmanet”, spune Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet.

„Clienții noștri își doresc telefoane din clasa medie sau premium în stare foarte bună și garanția calității lor. Noi realizăm verificări extrem de riguroase ale electronicelor pe care le comercializăm și oferim beneficii post achiziție – garanție de 1 an – astfel încât clienții să aibă siguranța că produsul cumpărat este la cele mai bune standarde de calitate. În plus, prin astfel de oferte încurajăm un consum responsabil și repunem în circuit obiecte care încă nu și-au închis ciclul de viață”, mai spune CEO-ul companiei.

Un buy back aparte

Retailer de produse electronice pre-owned – telefoane, tablete, laptopuri, smartwatch, console și aparate foto, CreditAmanet derulează un program Buy Back pentru electronice care permite achiziția unor produse de ultimă generație, în stare foarte bună, cu prețuri de până la 50% mai mici față de prețul de lansare. De asemenea, clienții CreditAmanet pot primi până la 80% din valoarea de pre-owned a produsului electronic, dacă acesta este într-o stare bună.

„Serviciul Buy Back pe care îl oferim aduce o contribuție majoră în economia circulară”

„Am început să tranzacționăm electronice pre-owned încă de acum un deceniu, însă în ultimii ani am observat o creștere importantă a cererii consumatorilor față de acest serviciu”, explică CEO-ul CreditAmanet motivul care a condus la demararea programului Buy Back pentru electronice. Adaptarea la această piață extrem de dinamică este necesară pentru o mai bună înțelegere a cerințelor consumatorilor și identificarea celor mai bune metode de a veni în întâmpinarea lor.

„Achiziționarea de electronice este o necesitate, pentru că e vorba despre bunuri uzuale. În plus, clienții își doresc să țină pasul  cu cele mai noi tendințe din domeniul tehnologic. Programul Buy Back derulat de CreditAmanet oferă oportunitatea de a achiziționa produse electronice de ultimă generație la prețuri mult mai avantajoase decât cele de lansare, dar totodată e și o șansă să valorificăm electronicele pe care nu le mai utilizăm. Mă refer la acele telefoane care stau nefolosite printr-un dulap, pentru că ne-am dorit un model mai nou”, mai spune Cosmin Popovici.

Contribuție la economia circulară

Serviciul Buy Back oferit de CreditAmanet poate fi accesat și online, clienții având beneficiul unei garanții de 1 an pentru produsele electronice achiziționate și termen de retur extins.

CEO-ul CreditAmanet explică interesul clienților pentru electronicele pre-owned nu numai prin prisma unui business avantajos, ci și pentru că „protejarea mediului devine un subiect din ce în ce mai important, pe care oamenii au început să îl conștientizeze. În principal consumatorii din noile generații au devenit extrem de preocupați de acest subiect.

Serviciul Buy Back pe care îl oferim aduce o contribuție majoră în economia circulară, pentru că readuce la viață electronicele și le repune în circulație. Este avantajos pentru mediu și o bună afacere pentru clienți”, mai spune CEO-ul CreditAmanet.