Info Actual

Info Actual > Politică > Cote alarmante privind creșterea somajului
Politică

Cote alarmante privind creșterea somajului

Cote alarmante privind creșterea somajului. Rata șomajului a atins cote alarmante în urma restricțiilor în domeniul muncii impuse de pandemia de coronavirus. O astfel de situație nu a mai fost intâlintă în această periodă, această  situație este comparabilă cu marea criză economică din anii ’30.

27826 de milioane de americani au rămas fără locuri de muncă. Cererile de alocații de șomaj au fost tot mai numeroase, însă, analiștii estimează că situația se va ameliora pe măsură ce economia va reporni motoarele, așa cum a precizat și președintele Donald Trump.

În schimb, în ultimele trei luni, miliardarii americani și-au mărit averile cu zeci de milioane de dolari.

Un raport al Institutului pentru Studii Politice de peste Ocean arată însă că un grup restrâns al miliardarilor americani, de numai 34 de oameni de afaceri, a prosperat semnificativ în timpul pandemiei.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, și directorul general al Tesla, Elon Musk, sau Eric Yuan, fonadatorul Zoom, au avut profituri imense.

”Aceasta este povestea a două pandemii cu un sacrificiu extrem de inegal” – a apreciat Chuck Collins, unul din autorii raportului.

Cum se explică fenomenul? Acțiunile companiilor din domeniul tehnologiei sau aplicației de videoconferință online Zoom au crescut semnificativ în ultimele săptămâni, pe fondul trecerii la întâlniri de afaceri și lecții online