Actual

Cozi de 3 kilometri la vama Kulata pentru intrarea în Grecia. Avertizările MAE au existat

Cozi de 3 kilometri la vama Kulata pentru intrarea în Grecia. Avertizările MAE au existat

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru românii care vor să ajungă în această vară în Grecia, încă din 10 iunie. Se înregistraseră deja primele aglomerări în vămi.

Astăzi, la vama Kulata, dintre Bulgaria și Grecia, se aștepta ore în șir pentru intrarea către Salonic. Turiști români, aflați în așteptare, au spus că sunt mașini în coloană pe 3-4 kilometri.

Informații pentru cei care pleacă în vacanță în Grecia. Avertizările MAE

Deja au început vacanțele, iar mulți români aleg să petreacă în Grecia, atrași de calitatea plajelor și a mării, de prețurile de cazare și de servirea personalului la terase, taverne, restaurante.

Infoactual a publicat, încă din data de 10 iunie, comunicatul prin care Ministerul de Externe atenționa românii asupra condițiilor de călătorie și ce măsuri trebuie să ia.

La acest moment, în mai multe puncte de trecere a frontierei cu statul elen, turiștii vor aștepta mai mult decât în mod obișnuit pentru a trece granița, se atenționa și în comunicatul MAE anterior. Cozile din acest weekend arată că nu s-a ținut cont de recomandări. Reluăm informarea MAE.

Timpii de așteptare vor fi extrem de ridicați

Ministerul Afacerilor Externe a emis mai multe avertizări de călătorie, dar și recomandări pentru românii care vor să își petreacă vacanța în acest sezon în Grecia. Sunt indicate trei puncte de trecere a frontierei dinspre Macedonia de Nord spre Grecia. În aceste zone românii trebuie să aibă mai multă răbdare – spun autoritățile – pentru că timpii de așteptare vor fi extrem de ridicați.

De asemenea, se recomandă turiștilor români să aibă mai multă apă și alimente în mașină atunci când aleg să treacă prin aceste zone. Fără îndoială, trebuie să se asigure că au suficientă benzină sau motorină în rezervor, tocmai pentru că va exista mult timp de așteptat.

Vama Kulata e bine de evitat în zilele de weekend

O altă atenționare de călătorie este făcută și pentru punctul de trecere a frontierei dinspre Bulgaria spre Grecia, vama Kulata – Promachonas. Este una din trecerile cel mai des folosite pentru a ajunge în Grecia, dacă se intră în Bulgaria prin Vama Giurgiu.

Pentru Kulata, funcționarii MAE recomandă românilor să evite deplasările în zilele de la sfârșitul săptămânii. E vorba despre zilele de vineri, sâmbătă și duminică, când trebuie să se evite și deplasările în intervalul orar 12:00-18:00, pentru că atunci se vor forma aglomerări. Și în acest caz, MAE recomandă rezerve de combustibil, dar și apă și alimente suplimentare pe care trebuie să le aibă turiștii.

Toate aceste informații trebuie să îi pregătească pe turiștii români să aibă răbdare la trecerea frontierelor, dacă au ghinion și nimeresc într-o perioadă în care sunt formate cozi imense.

Ministerul Afacerilor Externe mai precizează că s-au luat mai multe măsuri de către autoritățile elene pentru a asigura o fluență cât mai bună a mașinilor în Grecia. E vorba despre suplimentarea numărului de polițiști la frontieră, despre capacitatea de tranzit mărită prin ghișee adiționale și desigur, prin simplificarea procedurilor de control. Autoritățile române și elene preconizează că în acest sezon vor tranzita spre Grecia peste 1,4 milioane de români.