Actual Diverse

Cozi uriașe la cel mai mare Mall din Moscova, după ce un brand a anunțat că își închide magazinele. Video

Cozi uriașe la cel mai mare Mall din Moscova, după ce un brand a anunțat că își închide magazinele. Video

Când au auzit că zilele brandului preferat sunt numărate, rușii au iau dat iama la cel mai mare Mall (o construcție uriașă, sub pământ), situat în imediata apropiere a Kremlinului. Foarte mulți tineri pot fi văzuți cum stau cuminți, în picioare, ore în șir.

Cozi uriașe la cel mai mare Mall din Moscova, după ce un brand a anunțat că își închide magazinele. Video

Un cunoscut brand din Statele Unite și-a redeschis, temporar, porțile la Moscova, pentru a-și lichida stocul de produse disponibile. Managerii au anunțat că înainte de a pleca din Rusia vor să își vândă stocurile disponibile. Magazinele s-au deschis la ora 10 dimineața și la ora închiderii, oamenii stăteau, încă, la coadă.

Oferta care i-a scos pe oameni din case: 2 dolari/produs

Compania americană H&M este de această dată cea care îşi lichidează stocul din cele 170 de locaţii fizice până a pleca definitiv de pe piaţa rusă. Chiar și așa, preţul hainelor nu a fost modificat. Deşi compania a specificat mai devreme că nu vor fi reduceri, în magazine a fost amplasat un stand, unde prețul de la haine pornea de la aproape 2 dolari/bucată.

Au fost scoase la vânzare haine din colecţia primăvară-vară. În plus, la casele de marcat ale magazinelor, acestora li s-a oferit posibilitatea să schimbe pe bani certificatele cadou primite anterior, întrucât au pierdut posibilitatea de a plăti cu ele o parte din marfă, potrivit The Moscow Times .

În contextul invaziei Rusiei în Ucraina, la începutul lunii martie, această firmă din SUA, cunoscută în întreaga lume, a oprit toate vânzările de pe teritoriul Rusiei. Pe 18 iulie 2022, reţeaua suedeză a anunțat oficial că va pleca definitiv de pe piaţa rusă.

Branduri cunoscute și-au închis porțile, în Rusia

Mari producători auto ca Mercedes-Benz, BMW, Volvo sau MAN, giganți tech precum Microsoft, Apple sau Dell, companii de divertisment ca Netflix, Walt Disney, Warner Bros. și Paramount Pictures, companii producătoare de mobilă ca Ikea, branduri internaționale de haine și produse alcoolice, plus multe altele au anunțat deja că pleacă din Rusia sau își restrâng activitățile. Visa și Mastercard, McDonald’s, Coca-Cola, Pepsi și Starbucks și acum H&M, acestea fiind cea mai mare parte a brandurilor cunoscute care au părăsit Rusia, rând pe rând, din cauza deciziei lui Putin de a ataca Ucraina.

Foto: captura video