Info Actual

Info Actual > Politică > Creștere cu peste 10% a bolnavilor în doar 24 de ore conform ANSA
Politică

Creștere cu peste 10% a bolnavilor în doar 24 de ore conform ANSA

Creștere cu peste 10% a bolnavilor în doar 24 de ore. Agenția de presă ANSA a anunțat că în Italia sunt 23.073 de bolnavi, o creștere cu 2.470 de cazuri în ultimele 24 de ore. In 48 de ore a fost o crestere de aproximativ 25%.

Numărul total de persoane infectate – inclusiv victime și pacienți vindecați – a ajuns la 27.980, potrivit datelor furnizate de comisarul pentru situații de urgență, Angelo Borrelli, în cadrul unei conferințe de presă la Protecția Civilă din Roma.

 

Statistică dramatică în Italia legată de coronavirus

Dintre cei 27.980 de pacienți, 11.025 sunt spitalizați cu simptome, iar 10.197 sunt aflați în izolare la domiciliu. S-au vindecat 2.749 de persoane, cu 414 mai multe decât duminică. “414 de persoane vindecate, mai multe decât duminică, și 2.470 de noi cazuri pozitive, mai puține decât duminică, chiar dacă lipsesc datele din Puglia și din provincia autonomă Trento. Dar, după cum puteți vedea și din datele din Lombardia, tendința este în scădere, să înregistrăm această cifră”, a spus comisarul Protecției Civile în timpul conferinței de presă.

Victimele coronavirusului în Italia au depășit 2.000 de oameni. În total sunt 2.158 de decese, cu o creștere comparativ cu duminică de 349 de morți. Duminică, creșterea zilnică a fost de 368 de decese. Sunt 1.851 de pacienți internați în terapie intensivă, cu 179 mai mulți decât duminică, dintre aceștia 823 sunt în Lombardia.
În Lombardia sunt 14.649 de oameni rezultați pozitivi la coronavirus și 1.420 de decese, cu 202 mai multe decât duminică, a declarat consilierul regional pentru bunăstare, Giulio Galler, explicând că “datele sunt puțin defalcate, unele cresc foarte mult, altele mai puțin”. Cazurile pozitive sunt cu 1.377 în plus, “o cifră mai mică decât duminică, în concordanță cu cea din celelalte zile”, în timp ce numărul de pacienți internați “este foarte mare, cu 1.273 mai mulți decât duminică”.

 

Sistemul medical din Italia dă semne de cedare

La terapie intensivă sunt spitalizate 823 de persoane, cu 66 mai multe decât duminică.
Spitalele încep să “rămână fără stocuri de măști de protecție superioară, utilizate în special la terapie intensivă, iar în Lombardia stocurile vor fi încă suficiente numai pentru câteva zile”, a declarat de președintele Asociației Anesteziștilor (Aaroi-Emac), Alessandro Vergallo, care a scris o scrisoare președintelui Republicii. “Există riscul – scrie el – de a paraliza sau de a încetini eficacitatea efortului în încercarea de a salva cel mai mare număr de vieți omenești”.

“Nu mai este timp. Nu mai avem paturi unde să internăm oamenii – spune o voce în apelul video al asistenților medicali – suntem nevoiți să reutilizăm echipamentele de protecție personală, deoarece nu mai avem, iar în multe realități, cele disponibile nu sunt potrivite. Suntem într-un pericol constant, știm că riscăm contagierea în fiecare zi și, totodată, ne confruntăm cu teama constantă de a aduce virusul în casele noastre. Nu mai avem timp nici să plângem, decât la sfârșitul lungilor ture epuizante. Vedem o moarte care nu are demnitatea de a fi celebrată. Oameni departe de ființele dragi. Suntem încercați, suntem puțini, în spital și în teritoriu. Mergem în casele oamenilor ca soldații pe front, fără protecții, pe un teritoriu care nu reușește să facă față cererilor enorme de tratament. Suntem singuri. Dacă nu oprim această avalanșă vom plăti cel mai mare tribut: eșecul întregului sistem și a tuturor lucrurilor pentru care are sens să trăim. Avem nevoie de spitale, de personal. Imediat. Acum. Nu mâine. Avem nevoie de profesioniști calificați, nu reciclați, nu aruncați pe front ca pioni. Avem nevoie și de voi, dragi cetățeni. Închideți-vă în casă. Fiecare ieșire deschide ușa virusului. Nu ne mai putem permite. Nu mai este timp”, susțin cadrele medicale italiene.