Actual Diverse

Criza gazelor afectează și crematoriile. ”Nu poți opri moartea”, este strigătul de disperare al germanilor către Putin

Criza gazelor afectează și crematoriile. ”Nu poți opri moartea”, este strigătul de disperare al germanilor către Putin

Până și crematoriile din Germania sunt afectate de criza gazelor. Oamenii sunt de-a dreptul disperați și nici nu vor să își imagineze ce se poate întâmpla dacă nu vor mai avea nici măcar o picătură de gaz rusesc.

Criza gazelor afectează și crematoriile. ”Nu poți opri moartea”, este strigătul de disperare al germanilor către Putin

Germanii aleg în majoritatea cazurilor să fie incineraţi atunci când mor, ceea ce ar fi o problemă majoră dacă Rusia opreşte total gazul. În timp ce sancţiunile occidentale sporesc tensiunile dintre Europa şi Moscova, Germania este în alertă pentru o posibilă întrerupere a furnizării gazelor de către gigantul Gazprom.

Crematoriile din Germania sunt și ele profund afectate de criza gazelor. Acestea opresc unele cuptoare, în timp ce pe altele le ţin în permanenţă în funcţiune, pentru ca acestea să nu se răcească şi să necesite mai mult gaz pentru a fi reîncălzite.

Nu poţi opri moartea”, afirmă, printr-un ”strigăt” de disperare, liderul unei asociaţii din domeniu, în timp ce se profilează o criză energetică, relatează Reuters.

Intreprinderile, inclusiv crematoriile, elaborează planuri de urgenţă pentru a face faţă creşterii costurilor gazului şi riscului ca acesta să nu mai fie disponibil.

Svend-Joerk Sobolewski, preşedintele unui consorţiul german din domeniu, a declarat că, în cazul unei raţionalizări, sectorul ar trebui să aibă prioritate, deoarece, fără gaz, majoritatea crematoriilor nu pot funcţiona.

„Nu poţi opri moartea”, a spus preşedintele consorţiului german, care cere ca aceste crematorii să fie trecute pe lista de priorități a țării.

De ce aleg oamenii din Germania incinerarea

Potrivit cifrelor oficiale ale Asociaţiei de pompe funebre din Germania, din cele aproximativ un milion de persoane care mor, anual, în Germania, aproape trei sferturi sunt incinerate,

Comparativ cu alte ţări europene, acesta este un procent ridicat, a declarat Stephan Neuser, şeful Asociaţiei de pompe funebre, într-o declarație pentru media din Germania.

Explicația o oferă tot Stephan Neuser, care are experiență în domeniu:

Incinerarea provine în mare parte, a spus el, dintr-o tradiţie din fosta Germanie de Est, unde aproape toate înmormântările se făceau prin incinerare, şi continuă pe măsură ce familiile se mută şi totodată, pentru faptul că țara are o populaţie îmbătrânită ce preferă urnele în locul mormintelor, pe care nu le-ar putea vizita, dar şi întreţine.

Acum, în Germania toată lumea caută soluții. Și reprezentanții de la Ministerul Mediului au precizat că lucrează, în prezent, cu autorităţile regionale pentru emiterea unor decizii cu privire la posibile excepţii privind temperatura minimă, confirmând, totodată, că acestea vor fi disponibile în următoarele săptămâni.

Foto: arhiva