Info Actual

Info Actual > Politică > Croaţia, destinație turistică de vară, redeschide cafenelele, barurile și restaurantele cu terase, dar și hotelurile
Politică

Croaţia, destinație turistică de vară, redeschide cafenelele, barurile și restaurantele cu terase, dar și hotelurile

Croația, destinație turistică de vară, elaborează un program de redeschidere a frontierelor împreună cu partenerii europeni şi anunță un plan, deocamdată în trei etape, pentru relaxarea treptată a măsurilor de izolare introduse din cauza pandemiei.

327Premierul croat, Andrej Plenković, spune că situația epidemiei este sub control. Așadar, de luni magazinele din afara mall-urilor se vor deschide, precum și croitoriile, agențiile de turism, galeriile și muzeele. Se reia transportul rutier și maritim, iar unii sportivi vor primi permisiunea de a se antrena individual.

Dacă situaţia pandemiei de COVID-19 rămâne stabilă, pe 4 mai sistemul sanitar, atât public, cât și privat, își va relua activitatea normală, cu excepţia unităţilor pentru cei infectaţi cu COVID-19.

O altă etapă este prevăzută pe 11 mai, când, cu respectarea distanţării sociale, oamenilor li se va permite să alcătuiască grupuri nu mai mari de 10 persoane. Se vor redeschide mall-urile, grădinițele și școlile primare şi în universităţi se va permite lucrul în grupuri restrânse. De la această dată ar urma să se reia şi zborurile interne.

Cafenelele, barurile și restaurantele cu terase, dar și hotelurile se vor redeschide și ele, cu menținerea recomandărilor de distanţare socială. În aceeaşi etapă, îşi vor redeschide porţile parcurile naţionale şi naturale. Urmează apoi ca, împreună cu partenerii europeni, Croația să se gândească la redeschiderea granițelor pentru sezonul de vară, a mai spus premierul.