Actual

Cultură imensă de canabis în Neamț. Cum a fost prins românul de polițiști

Cultură imensă de canabis în Neamț. Cum a fost prins românul de polițiști
sursa foto jurnalul

Cultură imensă de canabis în Neamț. Oamenii nu renunță la vechile obiceiuri, chiar dacă au fost trași la răspundere. Acesta este cazul și unui bărbat din Neamț, care a mai avut antecedente în domeniul traficului de droguri. După ce a plătit pentru faptele sale în pușcărie, omul a pus la cale o altă afacere.

Mai exact, acesta a plantat o cultură uriașă de cânepă indiană, într-un lan de porumb. Dar, scenariul de film devine realizate. Acesta a fost jefuit de rivalii de pe piață. Unul dintre hoți a fost prins de polițiști în timpul focurilor de armă.

Cultură imensă de canabis în Neamț

Trei persoane au fost reținute recent de polițiști. În urma unei anchete a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Biroul Teritorial Neamț. Una dintre ele are antecedente în domeniul traficului de droguri. În urmă cu câțiva ani, acesta a fost găsit vinovat de înființarea unei culturi de canabis, care era la scară mică. Dar după ce a fost eliberat din închisoare, a avansat la următorul nivel și a dezvoltat o cultură foarte mare.

Cultură imensă de canabis în Neamț. Cazul este investigat de ceva vreme. Autoritățile au așteptat momentul oportun pentru a putea acționa și a îi prinde pe făptași. Aceștia au cercetat acțiunile românului prin intermediul unei cunoștințe mai vechi a acestuia.

Semințe de canabis, cumpărate de pe internet

Cel care a desfășurat toată această operațiune de plantare și-a calculat bine acțiunile. Acesta a cumpărat semințe de pe internet și s-a apucat de grădinărit, în primăvara acestui an. O parte au fost plantate în sera din spatele casei acestuia. Iar restul au ajuns în mijlocul unui lan de porumb, pe un câmp din apropiere.

În cadrul acestei afaceri, s-au implicat și alte două persoane, însă fără a cere accept de la agricultorul de drept al culturii. Este vorba de doi frați din comună. Aceștia au cules mai multe plante de canabis din lanul de porumb. Intenția principală a acestora fiind de a o vinde.

Focuri de armă

Cultură imensă de canabis în Neamț. Jefuitorii acestei culturi au fost prinși de polițiști, în momentul în care transportau o parte din plante. „Celelalte două persoane bănuite, având cunoştinţă despre cultura de canabis de pe terenul agricol, ar fi recoltat, în mod repetat, mai multe plante, pe care le-ar fi depozitat într-un imobil abandonat, fiind prinse în flagrant, pe 1 octombrie, de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi jandarmi, în timp ce ar fi transportat o parte din plantele depozitate“, au transmis anchetatorii.

Cei doi au încercat să scape de poliție, în momentul în care și-au dat seama că sunt urmăriți. Fiind noapte, aceștia au încercat să se facă nevăzuți. Anchetatorii i-au arestat în momentul în care au fost trase mai multe focuri de armă în plan vertical.

Afacere de anvergură

În acea noapte, după arestarea complicilor, autoritățile și-au continuat cercetările. Aceștia au descoperit ce anvergură avea de fapt afacerea românului.

„În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate 246 de plante de canabis, în greutate de peste o tonă (1.200 de kilograme) de pe terenul agricol şi 59 de kilograme canabis, provenite din cultura dezvoltată în seră. Din imobilul abandonat, au fost ridicate aproximativ 18,5 kilograme de canabis“, se precizează într-un comunicat al DIICOT, conform Adevărul .