Lifestyle

Cum să faci limonada perfectă. Acesta e scutul anti-caniculă

Cum să faci limonada perfectă. Acesta e scutul anti-caniculă

Rețeta ideală de limonadă ține cont nu numai de contrastul dintre gustul dulce și cel acru, de cantitățile generoase de gheață și, pentru un plus de prospețime, mentă, ci și de căile prin care poți potența aroma băuturii.

Oricât de banală ar părea, limonada, numită și citronadă, pe filieră franceză, are multe variabile, iar experții în bucătărie te învață ce trebuie făcut pentru a nu da niciodată greș cu principalul scut pe care îl avem împotriva caniculei, exceptând înghețata.

Ingrediente și mod de preparare

Pentru a face limonada perfectă, nu îți trebuie mai mult de 15 minute. Dar este un sfert de oră în care trebuie să fii foarte atent și să folosești numai ingrediente alese pe sprânceană. La prima vedere, acestea par banale, fiind vorba despre:

  • 1.5 litri apă
  • 350 ml zeamă de lămâie
  • 3-4 linguri miere
  • coaja de la o lămâie
  • câteva crenguțe mentă proaspătă

Chiar și așa, trebuie să ții cont de anumite aspecte. În primul rând, sucul de lămâie trebuie să fie proaspăt stors – oricât de tentant ar părea să cumperi zeamă din comerț, nu va avea aceeași aromă ca și fructul stors cu mâna ta. De asemenea, e de preferat ca lămâia să fie bio. Altminteri, coaja ei va fi fost tratată cu diferite substanțe chimice, care îi diminuează din savoarea naturală. Cea mai bună variantă, care necesită însă luni și poate chiar ani de grijă, este ca tu însuți să crești lămâi. În acest fel, știi cel mai bine ce pui în storcător și apoi în pahar.

Toate ingredientele, în afară de apă, din care se adaugă doar o cantitate mică, se amestecă și sunt date prin blender. Pentru a te asigura că limonada și-a căpătat aroma de mentă pe care o dorești, trebuie să vezi că sucul a ajuns să aibă culoarea verde. După ce a fost obținut acest amestec, adaugă miere și apă puțin câte puțin, după gust – litrul și jumătate de apă care este menționat în rețetă este în general cantitatea maximă pe care gospodarii și gospodinele aleg să o pună în citronadă pentru a-i diminua din acreală, dar a-i păstra pe de altă parte aroma.

Sugestie de servire

Limonada este cea mai bună atunci când este răcită. Recomandarea Jamilei este aceea de a o răci în frigider. Totuși, în cazul în care te grăbești să o bei sau să-ți servești musafirii, o poți turna în pahare în care ai pus în prealabil câteva cuburi de gheață. Poți adăuga frunze de mentă pentru a decora băutura și pentru a-i spori savoarea, se mai arată pe celebrul site de rețete JamilaCuisine.ro.