Actual Diverse

Cum va arăta Revelionul ieșenilor și câți bani au fost alocați pentru eveniment din bugetul local

Cum va arăta Revelionul ieșenilor și câți bani au fost alocați pentru eveniment din bugetul local
ReporterIs

Primăria Iași a făcut demersurile pentru petrecerea de Revelion în aer liber pentru toți ieșenii, turiștii și musafirii lor, pe ultima sută de metri. Mulți locuitori din Iași nici nu mai credeau că va avea loc o petrecere la trecerea dintre ani cu vedete preferate.

Cum va arăta Revelionul ieșenilor și câți bani au fost alocați pentru eveniment din bugetul local

Primăria Municipiului Iași va organiza în noaptea dintre ani „Revelionul Iașului”. Spectacolul va avea loc în Piața Palatului Culturii în seara zilei de sâmbătă, 31 decembrie 2022, cu începere de la ora 21.00, se arată într-un comunicat al municipalității Iași, trimis redacției Infoactual, joi, 29 decembrie 2022.

Pentru concertul de Revelion municipalitatea a semnat contracte cu nume importante ale muzicii românești precum Carla’s Dreams, Keo, Ovidiu Lipan Țăndărică și Andreea Lazăr. Acestora li se vor adăuga tineri artiști ieșeni și câțiva artiști oferiți drept bonus de către firma contractată de municipalitatea ieșeană.

Spectacolul va include la miezul nopții obișnuitele focuri de artificii, ”cu minim 2.000 de lovituri, corelate pe fond muzical”, după cum ne anunță colegii de la presa primăriei locale.

În funcție de condițiile meteorologice și tehnice, evenimentul va include un spectacol de lumini cu lasere și drone, au transmis organizatorii.

Toate serviciile aferente „Revelionului Iașului”, inclusiv scenotehnică, cazări, deplasări, taxe etc. vor fi prestate de R & A Events & Concerts SRL-D, pentru o suma totală de 553.700 lei, fără TVA, se arată în același comunicat media.

Modificări și restricții de circulație

Pentru buna desfăşurare a „Revelionului Iașului” se închide / restricționează circulația vehiculelor, în funcție de necesități, după cum urmează:

  1. Se închide circulația auto, în funcție de necesități, în perioada 29 decembrie 2022 ora 8:00 – 2 ianuarie 2023, ora 8:00, în Piața Palatului Culturii, între liniile de tramvai și str. Anastasie Panu, pentru amplasarea scenotehnicii.
  2. Se închide circulația auto, în funcție de necesități, în perioada 31 decembrie 2022, ora 16:00 – 1 ianuarie 2023, ora 2:00, pentru desfășurarea spectacolului, astfel:

– pe str. Anastasie Panu, pe tronsonul cuprins între str. Sf. Lazăr și str. Palat; pe str. Palat, pe tronsonul cuprins între str. Anastasie Panu și str. Sf. Lazăr.

  1. Se închide circulația tramvaielor pe str. Anastasie Panu, pe tronsonul cuprins între str. Sf. Lazăr și str. Palat, și pe str. Palat, pe tronsonul cuprins între str. Anastasie Panu și str. Sf. Lazăr, în perioada 31 decembrie 2022, ora 16:00 – 1 ianuarie 2023, ora 2:00, pentru spectacolul de Revelion.

Poliţia Municipiului Iaşi – Biroul Rutier, Poliţia Locală și Jandarmeria vor lua deciziile privind închiderea / restricționarea, în funcție de necesități, a circulaţiei rutiere în zona de desfăşurare a spectacolului.

Modificări în transportul public

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, până pe 8 ianuarie 2023, Compania de Transport Public va asigura servicii de transport public în baza unui program adaptat cererii călătorilor.

Pe trasee sunt cu până la 30 la sută mai puține mijloace de transport public pe 1 și 2 ianuarie. În restul perioadei numărul lor va fi redus cu până la 20 la sută.

La data de 1 ianuarie 2023, programul transportului în comun începe la ora 12.00, după cum au relatat reprezentanții autorității locale.