Actual International

Cutremur uriaș cu magnitudinea de 6,4 grade. Dezastru într-un oraș din California, 2 morți și mai mulți răniți

Cutremur uriaș cu magnitudinea de 6,4 grade. Dezastru într-un oraș din California, 2 morți și mai mulți răniți
Infoactual

Pandemie, război, cutremure. Ultimii ani așa au arătat. Și oamenii au perfectă dreptate să se simtă bulversați, mai ales că se anunță și un an economic fragil, pentru întrega planetă. Un lucru este cert: la capătul acestui val de întuneric este lumina, spre ea ne îndreptăm noi toți, cu speranță și încredere că va fi și bine, într-o zi.

Cutremurul uriaș cu magnitudinea de 6,4 grade a lăsat un oraș californian „într-un dezastru total”, cu doi morți și oameni bulversați. VIDEO

Un cutremur uriaș cu magnitudinea de 6,4 grade a provocat moartea a două persoane și a lăsat un oraș din nordul Californiei în dezordine.

Presa externă a relatat miercuri, 21 decembrie 2022, următoarele date actualizate: Două persoane au murit după ce un cutremur a lovit marți, 20 decembrie 2022, un oraș din nordul Californiei. Potrivit abcnews.go.com, persoanele decedate sunt un bătrân de 72 de ani și unul de 83 de ani din comitatul Humboldt.

Oficialii au declarat că aceștia au murit „ca urmare a unor urgențe medicale apărute în timpul și/sau imediat după cutremur”. Alți 12 locuitori au suferit răni, dar se aștepta ca acest număr, declarat oficial, să crească.

William Honsal, șeriful comitatului Humboldt, a declarat că orașul Rio Dell a rămas marți fără apă și electricitate. Cutremurul uriaș a rupt o conductă principală de alimentare cu apă și a zguduit proprietățile din temelii, a adăugat el, lăsând orașul într-un „dezastru total„.

Primele date de marți, 20 decembrie, seara

Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,4 s-a produs în largul coastelor din nordul Californiei în primele ore ale zilei de marți, 20 decembrie a.c. Cel puțin două persoane au fost rănite în orașul Ferndale, din comitatul Humboldt, în timp ce zeci de mii de locuitori și întreprinderi au rămas fără electricitate.

Cutremurul a avut loc în jurul orei locale 02:34, epicentrul fiind localizat chiar în largul coastei californiene. S-a produs la o adâncime de aproximativ 16 km (10 mile). Potrivit US Geological Survey, regiunea a suferit mai mult de o duzină de cutremure mai mici la scurt timp după aceea.

Au fost provocate pagube considerabile la proprietăți și drumuri, fiind raportate numeroase scurgeri de gaze. Liniile electrice au fost doborâte, lăsând multe persoane fără curent electric. Un pod peste râul Eel din Ferndale a prezentat fisuri, a declarat patrula rutieră din California.

Oamenii speriați și îngroziți au postat fotografii și filmări video cu dezastrul care a rămas în urma acestui cutremur.

O proprietară a unei case, Caroline Titus, a intrat pe Twitter @caroline95536, unde a scris: „A fost una mare. Energia electrică este acum întreruptă în #ferndaleca. Casa este un dezastru. #earthquake”.

Biroul șerifului local a raportat numeroși răniți, inclusiv o persoană care și-a rupt șoldul. Potrivit site-ului de urmărire poweroutageus.com, peste 72.000 de locuințe și întreprinderi au fost profund afectate de întreruperi ale curentului electric.

Bilanțul final nu a fost, încă, anunțat de către autoritățile locale americane, datele fiind în curs de actualizare.