Actual

De ce este important să jucați doar la cazinouri licențiate

cazinouri-licentiate
Sursa foto: unsplash

Câștigurile potențiale pe care jocurile de noroc le aduc în discuție sunt foarte tentante, iar tot mai mulți oameni aleg să-și încerce norocul. Unul dintre factorii care determină accesibilitatea cazinourilor online este rapiditatea procesului de creare a unui cont nou – la Mr bit înregistrare durează mai puțin de 5 minute, de exemplu.

În acest peisaj profitabil pentru cazinourile online, jucătorii trebuie să facă alegeri informate, care să-i ferească de eventualele probleme. Cu alte cuvinte, trebuie să-și îndrepte bugetele de pariere doar către cazinourile online reglementate, cu o licență validă în România, eliberată de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Există mai multe motive pentru care jucătorii trebuie să ia în considerare doar cazinourile licențiate, unele mai evidente, altele mai ascunse. În acest articol, vom discuta despre fiecare motiv în parte.

Cazinoul licențiat: Ce este și cum se diferențiază de concurența nereglementată

Cazinourile licențiate din România sunt acele platforme specializate în jocuri de noroc, care au fost autorizate de ONJN. Autorizația se acordă doar site-urilor care îndeplinesc o serie de condiții, precum:

 • Plătirea unei taxe anuale de licențiere, care variază între 6.000 și 120.000 de euro, în funcție de tipul și numărul jocurilor oferite;
 • Plătirea unei taxe lunare de autorizare, care reprezintă 16% din veniturile brute realizate din jocurile de noroc online;
 • Plătirea unei contribuții anuale pentru prevenirea și combaterea dependenței de jocuri de noroc, care reprezintă 2% din veniturile brute realizate din jocurile de noroc online;
 • Deținerea unui domeniu web cu extensia .ro și să folosească o platformă tehnică securizată și certificată;
 • Colaborarea cu ONJN pentru monitorizarea activității și raportarea datelor statistice.

Puteți identifica un astfel de cazinou foarte ușor. Acestea au obligația să afișeze pe site-urile lor sigla ONJN, numărul licenței și data expirării acesteia. De asemenea, cazinoul trebuie să afișeze informații despre termenii și condițiile serviciilor oferite, despre modalitățile de plată și retragere, despre oferte și promoții, cât și despre rata teoretică de returnare la jucător (RTP) pentru fiecare joc.

Riscurile care vin odată cu accesarea cazinourilor ilegale

Cazinourile fără autorizație din parte ONJN vin la pachet cu riscuri mari pentru jucători. Dacă alegeți să accesați un astfel de site, riscați:

 • Amendă între 5.000 și 10.000 lei, conform Legii nr. 77/2016 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc;
 • Să deveniți victima unor practici incorecte și neloiale, cum ar fi jocuri trucate, oferte false, condiții abuzive, plăți întârziate sau refuzate etc;
 • Să vă pierdeți banii sau datele personale în urma unor atacuri cibernetice, cum ar fi furtul de identitate, phishing, malware etc;
 • Să vă creați o dependență de jocuri de noroc, fără a avea acces la măsuri de prevenire și tratament.

Avantajele oferite de cazinourile online licențiate

Cazinourile licențiate au o serie de avantaje clare, ceea ce se traduce în cele din urmă printr-o experiență de joc sigură, transparentă și distractivă.

Printre avantajele cazinourilor licențiate amintim:

 • Jucați legal și în siguranță;
 • Aveți acces la o gamă variată și actualizată de jocuri de noroc online, produse de cei mai buni furnizori din industrie;
 • Beneficiați de oferte și promoții generoase și transparente, care vă pot crește șansele de câștig și distracție;
 • Folosiți metode de plată și retragere rapide și sigure, care vă protejează datele financiare;
 • Primiți asistență și suport din partea unui serviciu clienți profesionist și prietenos;
 • Participați la programe de loialitate și recompense, care vă oferă beneficii suplimentare în funcție de activitatea dumneavoastră;

Cum puteți identifica cel mai bun casino online licențiat

Există o mulțime de opțiuni pe piață când vine vorba de jocuri de noroc online. Este de înțeles de ce pentru mulți oameni poate fi copleșitor să facă alegerea corectă pentru ei când vine vorba de cazinoul pe care urmează să-l acceseze pentru a-și testa norocul.

Pentru a face o alegere inspirată pentru bugetul dumneavoastră, trebuie să fiți atent la câteva aspecte, după cum urmează:

Reputația și recenziile

Verificați întotdeauna opiniilor altor jucători despre cazinoul pe care vreți să-l accesați. Puteți să consultați aceste opinii pe site-uri specializate sau pe forumuri. Puteți afla care este experiența pe platformă, care este calitatea serviciilor oferite, dar și cum reacționează cazinoul când vine vorba de reclamații. Reputația platformei este cel mai bun indicator al responsabilității acesteia.

Oferta de jocuri

Este important să verificați și varietatea de jocuri de noroc disponibile, pentru a fi sigur că platforma va răspunde preferințelor dumneavoastră. Alegeți cazinouri care au atât sloturi, ruletă, blackjack, poker, cât și jocuri originale, tematice.

Ofertele și promoțiile

În cele din urmă, acordați atenție și ofertelor și promoțiilor pe care cazinoul le oferă, pentru a vedea dacă se aliniază obiectivelor dumneavoastră. De multe ori, cazinourile oferă oferte atractive, dar impun și condiții de retragere foarte greu de atins. Încercați să alegeți cazinouri cu oferte și promoții tangibile.