Actual Politică

De ce nu mai pleacă George Simion în America. Ce se află în spatele acestei invitații

De ce nu mai pleacă George Simion în America. Ce se află în spatele acestei invitații

Fundația Israel Heritage îi retrage liderului AUR, George Simion, invitația la un dineu în SUA cu participarea fostului secretar de stat american Mike Pompeo, după ce în prealabil fusese invitat. La rândul său, tânărul politician spune că nu a confirmat în timp util invitația și că acesta este singurul motiv pentru care nu mai pleacă.

De ce nu mai pleacă George Simion în America. Ce se află în spatele acestei invitații

Biroul Permanent al Camerei Deputaților va discuta astăzi anularea finanțării pentru deplasarea lui George Simion în SUA, care cu o zi în urmă fusese aprobată.

George Simion urma să participe la reuniunea organizată în data de 18 septembrie 2022 la New York, SUA, de către Israel Hertage Foundation invitat nu de fundație direct, ci printr-un intermediar, Inter parliamentary Coalition for Global Ethics.

“Doresc să vă supun atenției faptul că George Nicolae Simion, vicelider al grupului parlamentar AUR, a fost invitat de către Inter parliamentary Coalition for Global Ethics să partticipe la reuniunea organizată în data de 18 septembrie 2022 la New York, SUA, de către Israerl heritage Foundation. (…) Vă rugăm să dispuneți măsurile necesare pentru efectuarea deplasării, cu suportarea din bugetul Camerei Deputaților”, potrivit solicitării semnată de liderul grupului parlamentar, Antonio Andrușceac.

A doua zi, după aprobarea de către Biroul Permanent al Camerei Deputaților a deplasării liderului AUR a venit și informația conform căreia Fundatia Israel Heritage îi retrage lui George Simion invitația la un dineu în SUA cu participarea fostului secretar de stat american Mike Pompeo, potrivit unei scrisori trimise la Parlament de către conducerea fundației.

Varianta lui George Simion

Imediat a reacționat și George Simion, care a declarat în schimb că nu se va mai deplasa în America, întrucât nu a confirmat în timp util participarea.

“Am primit invitația foarte târziu, nu aveam timp să obținem vizele, nici să stabilim întâlnirea cu Mike Pompeo și nici n-am plătit 10.000 de dolari, cum am fost acuzați”, a declarat Simion, adăugând că va organiza la o dată viitoare o vizită în America.

Potrivit stiripesurse, organizatorii evenimentului, Israel Heritahe Foundation, l-au refuzat pe George Simion din cauza acuzațiilor de antisemitism care planează asupra liderului AUR.