Diverse

De ce s-au petrecut cele șapte accidente la Pasajul Unirii

De ce s-au petrecut cele șapte accidente la Pasajul Unirii
Arhiva infoactual.ro

Reamintim că vineri, 23.12.2022, un autocar cu turiști greci a rămas blocat la intrarea în Pasajul Unirii din centrul Capitalei. Iar, în urma accidentului rutier, cel puțin o persoană a decedat, a scris infoactual.ro. Acesta este cel de-al șaptelea accident de acest fel, de la redeschiderea pasajului în luna septembrie 2022.

De asemenea, menționăm că Pasajul Unirii a intrat în reabilitare în vara acestui an, iar după 77 de zile de lucrări, a fost redeschis circulației în data de 03.09.2022, înainte de începerea anului școlar, potrivit infoactual.ro.

La momentul respectiv, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, declara că Pasajul rutier Unirii, cu o lungime de aproximativ 900 de metri, a devenit cel mai sigur tunel rutier, din punct de vedere al infrastructurii din România, dar şi cel mai tehnologizat din ţară.

Dar, la scurt timp după inaugurare au început și incidentele legate de mașinile care depășesc înălțimea recomandată de 3,5 m.

Un TIR și mai  multe autocare, blocate la intrarea în Pasajul Unirii

Cele șase accidente care au avut loc la intrarea în Pasajul Unirii, în ordine cronologică (exceptând accidentul de vineri 23.12.2022), sunt:

  • Două autocare cu o înălțime de peste 3,5 m au rămas blocate la intrarea în Pasajul Unirii, la numai două zile de la redarea circulației rutiere prin acesta
  • În data de 08.09.2022, un TIR, condus de un cetățean turc, a rămas, de asemenea, blocat. Ca urmare a celor întâmplate, conducătorul TIR-ului a fost amendat pentru că nu a respectat indicatorul privind limita de înălțime de 3,5 metri. Camionul care a rupt poarta metalică montată la intrarea în pasaj avea o înălțime de 4,2 metri, potrivit infoactual.ro.
  • În data de 10.09.2022 un autocar care efectua o cursă specială, la bordul căruia se aflau 26 de copii, a rămas blocat în limitatorul de înălțime la Pasajul Unirii. Autocarul cu numere de Buzău a rămas blocat în aparatul de aer condiționat, întrucât nu a respectat nici acesta limita de înălțime. Din fericire, nu a fost nicio victimă la data respectivă.
  • În data de 21.09.2022, un camion a rămas blocat în interiorul Pasajului Unirii, la o distanță de 150 de metri de la intrare. În acest caz, șoferul camionului a susținut că nu a văzut limitatorul de înălțime. Iar, potrivit polițiștilor, înălțimea camionului depășea cu aproximativ 30 de centimetri limita maximă admisă de trei metri și jumătate. Ca urmare, șoferul a fost amendat cu 2.610 lei, fiind supus și la plata pagubelor produse. Atunci, traficul a fost restricționat pentru aproape două ore până când șoferul a redus presiunea din roți astfel încât vehiculul de mari dimensiuni să poată ieși din pasajul subteran.
  • În data de 20.10.2022, un alt autocar a rămas blocat la intrarea în Pasajul Unirii, și de această dată nefiind respectată limita de înălțime. Autocarul a fost scos de sub poarta metalică, fără pagube majore. Deși șoferul le-ar fi explicat polițiștilor că a fost indus în eroare de indicatorul de viteză (semnul pe care scrie 40 este lângă cel cu limită de înălțime admisă, de 3,5 metri), acesta a fost amendat, conform legii.