Actual Diverse

Decizia instanței bagă la puşcărie un ieșean din cauza unor lenjerii de pat şi a conservelor de carne

Decizia instanței bagă la puşcărie un ieșean din cauza unor lenjerii de pat şi a conservelor de carne
Foto: captura/digi24

În seria deciziilor judecătorești șocante se află și povestea incredibilă de astăzi, pe care o vom reda în cele ce urmează.

Decizia instanței bagă la puşcărie un ieșean din cauza unor lenjerii de pat şi a conservelor de carne

Un bărbat din judeţul Iaşi a fost băgat la puşcărie din cauza unor lenjerii de pat şi a unor conserve de carne. Astfel, Mihai Vlăduţ Ungureanu a fost condamnat de magistraţii din cadrul Judecătoriei Hârlău la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru furt calificat.

În ceea ce priveşte despăgubirile civile solicitate în această cauză, judecătorii au dispus disjungerea dosarului. Acum, urmează a fi formată și o altă cauză care urmează a intra pe rolul Judecătoriei Hârlău, pentru ca proprietarii bunurilor furate să poată fi despăgubiţi.

Ce spun anchetatorii

Sentinţa nu este definitivă. Anchetatorii au contestat-o. Procesul ieşeanului Mihai Vlăduţ Ungureanu a început pe data de 2 iunie 2022. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău l-au trimis în judecată, sub acuzaţia de furt calificat.

Oamenii legii au spus că ieşeanul este un client mai vechi al lor, încă din luna aprilie 2022. Extras din motivația aflată la dosar, a procurorilor ieşeni:

În noaptea de 19 spre 20 aprilie 2022, inculpatul a pătruns, prin forţarea unei ferestre, în interiorul locuinţei persoanei vătămate din comuna Scobinţi (nelocuită), de unde a sustras mai multe borcane cu carne, mai multe pensule, o bidinea, circa 20 de conserve cu carne şi peşte, pungi cu zahăr, două pungi cu covrigi, mai multe scule (cleşti, patent, ciocane) şi mai multe cabluri şi prelungitoare electrice”.

Dar făptașul nu s-a oprit aici, ceea ce i-a supărat și mai tare pe oamenii legii. Așa că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău spun că ieşeanul Mihai Vlăduţ Ungureanu nu s-a oprit din furturi și a produs pagube importante părților vătămate.

În noaptea de 22 spre 23 martie 2022, inculpatul a pătruns, prin forţarea unei ferestre, în interiorul locuinţei persoanei vătămate, de unde a sustras mai multe bunuri, respectiv o masă din sticlă, un televizor marca Hyundai tip LED, mai multe articole de îmbrăcăminte, pături şi lenjerii de pat.

Mai mult, în seara zilei de 4 mai 2022, în jurul orei 21:00, inculpatul a pătruns, prin forţarea unei ferestre, în interiorul locuinţei persoanei vătămate, de unde a sustras veselă din ceramică, două pilote Dormeo, două plapume, un tomberon din PVC, un covor persan și diferite produse alimentare (zahăr, ulei, conserve), bunuri în valoare de circa 1.500 de lei”, au ținută să menționeze oamenii legii.

Presa a prezentat, de-a lungul timpului, mai multe cazuri în care deciziile instanțelor judecătorești s-au finalizat cu multe semne de întrebare, singura explicație plauzibilă fiind doar „zeița justiției legată la ochi”.

Nu mai departe de ieri, milionarul din Brașov care și-a omorât bunica, a fost eliberat pe motiv că nu a avut discernământ, iar șoferița care a intrat cu mașina într-un grup de copii, omorând o fetiță, a fost condamnată la 4 ani de detenție.