Info Actual

Info Actual > Politică > Decizie oficială! Florin Cîțu și-a dat demisia! Anunțul Administrației Prezidențiale
Politică

Decizie oficială! Florin Cîțu și-a dat demisia! Anunțul Administrației Prezidențiale

Decizie oficială! Florin Cîțu și-a dat demisia! Administrația Prezidențială a anunțat, joi, înainte de votul din Parlament, că Florin Cîțu renunță la mandatul de prim-ministru desemenat. Iohannis urmează să vină cu o reacție.

Administrația Prezidențială anunță într-un comunicat oficial că Florin Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele Iohannis a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri, se arată în comunicat.

„Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”, anunță Administrația Prezidențială.

Capital.ro a scris cu câteva momente înainte de decizie că Florin Cîțu, însărcinat de președintele Klaus Iohannis să formeze un guvern, ar urma să își depună mandatul de premier desemnat înaintea votului programat azi în Parlament. În ultimele săptămâni, Ludovic Orban a dat semnale clare că nu este confortabil cu o eventuală instalare a lui Cîțu la Palatul Victoria.

Ar fi o decizie similară cu cea a lui Ludovic Orban, care și el și-a depus mandatul după ce Parlamentul controlat de PSD a refuzat să programeze o ședință pentru votul de învestitură. Dacă Florin Cîțu își depune mandatul, președintele Iohannis trebuie să desemneze un nou premier care să încerce să își strângă majoritatea în parlament.