Politică

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu nu se dezice: Lui Cioloş îi place să tragă ţepe. Întâi a fost PNL, acum a venit rândul USR

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu nu se dezice: Lui Cioloş îi place să tragă ţepe. Întâi a fost PNL, acum a venit rândul USR

Dacian Cioloş nu mai este dorit în USR. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a descris atmosfera din partid, ca una tulburată de eventuala plecare a lui Dacian Cioloș din formațiunea politică şi l-a descris pe acesta ca pe un mare ţepar. „Cioloș a mai dat o țeapă și la PNL, când au fost făcute afișe cu el și el nu a mai vrut, nu a mai știut ce vrea. Pare că și USR își ia țeapă cu el!”, a spus Emanuel Ungureanu într-un interviu pentru ştiripesurse.ro. Emanuel Ungureanu este un critic acerb al lui Dacian Cioloş, despre care a spus anul trecut că a umplut partidul de securişti.

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu nu se dezice: Lui  Cioloş îi place să tragă ţepe. Întâi a fost PNL, acum a venit rândul USR

Emanuel Ungureanu a declarat că planul fostului preşedinte al USR este cel puţin aparent să slăbească USR, iar atitudinea lui este una absolut bizară. Mai mult, Ungureanu a spus că USR nu stă în Dacian Cioloş, dar asta „nu înseamnă că domnul Cioloș nu e un om important”. Despre fuziunea celor două partide, USR şi PLUS, Ungureanu spune că nu a fost o fuziune, ci o înghiţire.

Întrebat, dacă Dacian Cioloș pleacă din partid şi mai ia cu el şi alţi membrii, Ungureanu a spus că dacă are urmă de respect faţă de USR să plece cât mai repede.

Doamne ajută! Eu îi doresc și dacă are urmă de respect față de partid să plece cât mai repede, dacă tot pleacă! Ne ține, așa, cum e în logodna pe care o rupi în funcție de frunzele de la trifoi: ori pleci, ori nu pleci! Eu i-am și spus lui Dacian când se codea la momentul când au apărut acele stenograme cu șantajul la adresa conducerii USR… Eu i-am scris și atunci pe pagina de Facebook și îi spun și acum: lasă-ne! Lasă-ne, frate! Ori pleci, ori rămâi!”

Deputatul USR spune că partidul nu stă în nimeni, iar vedetismele lui Cioloş nu ajută.

Ce să spun? USR nu stă în nimeni! Ori stă în maturitatea organizației, ori nu mai e USR. Vedetismele lui Cioloș nu ne ajută. Aici e o construcție dincolo de Drulă, Ungureanu, Cioloș… Am spus că vrem să reformăm România. Nu o poți face cu oameni care sunt atât de instabili”.

În ceea ce priveşte atmosfera din partid şi dacă este posibil ca Dacian Cioloş să plece, liderul USR spune că planul lui Cioloş e să slăbească formaţiunea politică.

Nu cred că sunt zvonuri, ci ne apropiem de o certitudine în ceea ce îl privește. E destul de neînțeles pentru mine care e planul lui. Cel puțin aparent planul e să slăbească USR. Pentru că o plecare a unui om care a susținut fuziunea dintre cele două partide, așa cum am susținut și eu, o plecare fără un motiv concludent nu înseamnă decât boicotarea unui proiect în care au investit încredere mii de membri și niște sute de mii de voturi. E cât se poate de clar că și atitudinea aceasta șovăielnică a domniei sale de prima donna – atitudine de plec, nu plec – e de natură să deruteze electoratul”.

Imediat după alegerea lui Dacian Cioloş în fruntea USR au şi început conflictele cu colaboratorii săi.

E greu să descifrez meandrele concretului unui nehotărât! Cioloș a mai dat o țeapă și la PNL, când au fost făcute afișe cu el și el nu a mai vrut, nu a mai știut ce vrea. Pare că și USR își ia țeapă cu el! E foarte derutant pentru cineva ca mine, care e așa, mai pe calea cea dreaptă, să înțeleagă care sunt mizele lui Cioloș în condițiile în care vedem cât de dezbinată este dreapta, în general… Să stai de câteva săptămâni și să spui „stai că mă gândesc dacă mai rămân”, să vorbești în temă cu persoane care să se gândească dacă pleacă alături de el în alt proiect… În condițiile în care nu a exprimat nemulțumirile în mod expres!”, a mai declarat Ungureanu, adăugând că „nu știu ce visa el. Să conducă partidul de unul singur?! USR nu e un partid de lideri. E unul de echipă, nu prea se înghit vedetismele. Nu există absolut nicio personalitate, inclusiv Drulă care e acum pe val, care să zică ceva și lumea să pice în fund de emoție, așa cum se spune în limbaj colocvial. Oamenii judecă, critică, trebuie convinși!”