Sănătate

Despăgubiri de 77.000 de euro pentru că o profesoară a murit din cauza vaccinului anti-Covid

Despăgubiri de 77.000 de euro pentru că o profesoară a murit din cauza vaccinului anti-Covid

Un caz face furori în Italia. O profesoară a murit din cauza vaccinului, iar familia primește o despăgubire de la stat de 77.000 de euro.

Francesca Tuscano avea 32 de ani. După ce a câștigat un prim proces, familia va deschide și un proces civil, scrie Corriere della Sera, citat de gazeta românescă.ro.

Despăgubiri de 77.000 de euro pentru că o profesoară a murit din cauza vaccinului anti-Covid

Profesoara a murit pe 4 aprilie 2021, după ce a primit doza de vaccin AstraZeneca.

Pe 2 aprilie 2021, după injecție, tânăra suferise de dureri de cap puternice. Părinții ei au găsit-o inconștientă. Pe 4 aprilie, decesul a fost declarat la Spitalul San Martino din Genova, Italia.

Cauza morții: tromboză cerebrală. La un an de la dispariție, a fost stabilită cifra despăgubirilor de stat: puțin peste 77 de mii de euro (77.468,53), destinate „rudelor îndreptățite să solicite aceasta, în cazul în care decesul părții vătămate a fost determinat de vaccinări”, scrie gazetaromaneasca.com, citând Corriere della Sera.

În Italia există un fond de 150 de milioane de euro pentru cei care au suferit prejudicii în urma inoculărilor anti Covid. Acolo medicii sunt asigurați pentru malpraxis.

Medicii legiști au stabilit că decesul a fost provocat de vaccin

Expertiza medicului legist Luca Tajana și a medicului hematolog Franco Piovella a stabilit că „decesul pacientului trebuie în mod rezonabil să fie legat de efectele adverse din administrarea unui vaccin anti Covid – 19”.

Raportul legiștilor mai spune că Francesca a fost ucisă de o tromboză cerebrală foarte rară „asociată cu trombocite scăzute, declanșată în special la femeile tinere, de către vaccinuri pe bază de adenovirus”, la fel ca AstraZeneca.

Cazul Francescăi Tuscano este considerat „un caz-exemplu al unei reacții adverse foarte rare și foarte grave”.

Familia Tuscano i-a angajat pe avocații Federico Bertorello și Tatiana Massara, care încearcă să acceseze despăgubirile oferite și probabil vor înainta un dosar civil împotriva statului.

 Și o prezentatoare BBC a murit după vaccinare

O prezentatoare BBC s-a stins din viață, fiind răpusă brusc, în luna mai 2021. Lisa Shaw a decedat, conform familiei, după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca și a făcut cheaguri de sânge.

Lisa Shaw a decedat la vârsta de 44 ani, conform informațiilor oferite de presa internațională. Ea a fost prezentatoare la BBC Radio Newcastle, având apariții zilnice în eter.

Jurnalista a acuzat  dureri de cap „severe” la o săptămână după ce a făcut vaccinul anti-Covid-19 și s-a îmbolnăvit grav câteva zile mai târziu, a declarat familia ei într-un comunicat, a scris retetesivedete.ro la momentul respectiv.

Tot familia jurnalistei a povestit: „A fost tratată de echipa de terapie intensivă a Royal Victoria Infirmary, după ce a făcut cheagurile de sânge.

Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!