Actual Lifestyle

Diferența de preț îi face pe oameni să nu ţină cont de graniţe. Totul pentru o canistră de benzină

Diferența de preț îi face pe oameni să nu ţină cont de graniţe. Totul pentru o canistră de benzină

Trăim vremuri ciudate. Mulți oameni au ajuns să se uite peste graniță și să caute prețuri mai mici la utilitățile de zi cu zi, doar pentru a face economii. Oferta din Germania de reducere a prețului la benzină, i-a determinat pe olandezi să treacă granița cu zeci de canistre după ei.

Diferența de preț îi face pe oameni să nu ţină cont de graniţe. Totul pentru o canistră de benzină

În acest weekend, la benzinăriile germane de lângă graniță s-au format cozi lungi de șoferi din Olanda. Diferența dintre prețurile la benzină este uriașă, potrivit Rheinische Post (RP) .

La granița germano-olandeză de lângă Kleve, oamenii sunt obișnuiți să vadă turiști care alimentează mașinile cu benzină, de la stațiile lor de alimentare locale. Cotidianul Rheinische Post a scris vineri, 12 august, că la benzinăriile germane s-au format cozi neobișnuit de lungi de șoferi olandezi. Motivul: o diferență uriașă în prețurile la benzină.

Potrivit RP, un litru de benzină super în Kleve costa 1,64 euro vineri . De cealaltă parte a graniței trebuia să plătești 2,17 euro pentru un litru de același combustibil – cu peste 50 de cenți în plus.

Un calcul simplu arată că alimentând în Germania, olandezii economisesc 25 de euro pe un rezervor de 50 de litri.

O nouă activitate: ”Turismul de combustibil”

Proprietarii benzinăriilor din Kleve au declarat într-un interviu pentru „RP” că olandezii apar adesea cu portbagajul plin cu canistre.

Potrivit experților de piață, creșterea „turismului de combustibil” din Olanda în Germania va dura cel puțin până la sfârșitul lunii august. Din septembrie, prețurile combustibililor în Germania vor crește probabil.

Prin umrare, un nou timp de turism a apărut la orizont: ”turismul de combustibil”. Moldovenii aflați la graniță cu Republica Moldova, despre care Infoactual a relatat anterior, alimentau frecvent la punctele de peste Prut, până s-a majorat și la ei prețul astfel încât doritorii au stopat această acțiune, cel puțin pentru moment.