Diverse

Din categoria celor mai ciudate apeluri la 112: Un bărbat a chemat poliția pentru că o vecină i-a furat rața. Ce spun polițiștii

Din categoria celor mai ciudate apeluri la 112: Un bărbat a chemat poliția pentru că o vecină i-a furat rața. Ce spun polițiștii

În topul trăznăilor făcute de românii care au sunat la 112 se află și povestea unui moldovean care a telefonat alertând poliția, pe motivul că vecina i-a furat rața. Și oamenii legii i-au înregistrat omului reclamația, deplasându-se imediat la fața locului. Numai că aici, supriză: nu era vorba despre nicio rață. Povestea pe îndelete, în cele ce urmează.

Din categoria celor mai ciudate apeluri la 112: Un bărbat din Pașcani a chemat poliția pentru că o vecină i-a furat rața. Ce spun polițiștii

G.D., un bărbat din Pașcani, a apelat la ajutorul poliţiei pe 31 martie 2022. A anunţat că a văzut la o vecină o raţă care îi lipsea din curte, adăugând că femeia îi mai lua din ogradă diverse lucruri, uneori.

La faţa locului s-a prezentat o patrulă de poliţie, care a constatat că apelul nu avea acoperire reală. În aceste condiţii, au aplicat legea, care stabileşte o amendă cuprinsă între 2.000 şi 4.000 de lei pentru alertarea fără motiv a serviciilor de urgenţă, scrie ZiaruldeIași.ro.

Nemulțumit, ieșeanul s-a adresat instanței de judecată

Pășcăneanului i s-a dat o amendă, dar minimă. Nemulţumit, G.D. s-a adresat justiţiei, susţinând că nu dăduse niciun telefon. De fapt, nici măcar nu ar fi avut un astfel de aparat, telefonic. Prin urmare, de unde ar fi putut să sune dacă nu are telefon?

Afirmaţiile lui G.D. au fost demontate cu uşurinţă, apelurile la 112 fiind înregistrate. Sunase, se şi prezentase, precizând că recunoscuse pasărea furată după aţa pe care o avea legată la picior. Bărbatul a avut totuşi noroc. Magistraţii Judecătoriei Paşcani au constatat că G.D. nu avea obiceiul să dea astfel de telefoane, incidentul din martie fiind unic. În plus, bărbatul era şomer, fiind evident că nu va avea din ce plăti amenda.

„Pentru aceste considerente, instanţa va admite în parte plângerea şi va înlocui sancţiunea amenzii cu sancţiunea avertismentului, apreciind că acest este suficient şi de natură a realiza atât funcţia de constrângere, cât şi pe aceea de educare a petentului şi pentru a-l determina ca pe viitor să-şi conformeze conduita dispoziţiilor legale”, au spus judecătorii.

Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată, în continuare, cu apel.