Actual Diverse

DNA, control inopinant la ANPC. Este vizat Paul Anghel, șeful Protecției Consumatorului din România

DNA, control inopinant la ANPC. Este vizat Paul Anghel, șeful Protecției Consumatorului din România
Infoactual

Miercuri, 19 octombrie 2022, procurorii DNA au intrat în forță și la ANPC, unde sunt vizați directorul general un șef de serviciu.

DNA, control inopinant la ANPC. Este vizat Paul Anghel, șeful Protecției Consumatorului din România

Procurorii DNA care au descins la sediul ANPC fac percheziții la biroul directorului general Silviu Paul Anghel, dar și în cel al unui șef de serviciu. Din primele informații obținute pe surse de căgtre Infoactual se pare că este vorba despre directorul general al ANPC, Paul Anghel care este cercetat pentru fapte desfășurate în perioada 2018-2022.

Anchetatorii fac verificări în legătură cu fapte care s-ar fi petrecut din 2018 până în prezent și care vizează activități de control. Din primele informații oficiale, ancheta DNA are legătură cu mai multe controale pe care inspectorii pentru protecția consumatorilor le-ar fi făcut la mari retaileri comerciali în special din sectorul alimentar, atât producători. cât și distribuitori de alimente. Există suspiciuni care atestă că aceste controale nu ar fi fost corecte.

Principalul vizat este directorul general al Direcţia Generală Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC, Paul Anghel, dar numele lui nu apare în comunicatul DNA.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți agenți economici (producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare).

În cursul zilei de 19 octombrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții la o instituție publică situată în municipiul București.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a anunțat DNA, printr-un comunicat de presă.

Imaginea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) reprezintă modul în care publicul o percepe pe baza a ceea ce face şi ceea ce spune despre activitatea pe care o desfăşoară, spunea cu ceva timp în urmă directorul ANPC, Paul Anghel.