International

Doi cetățeni slovaci au fost arestați într-un hotel din Satu Mare. Erau căutați pentru planificarea unui omor la comandă

politie

Extrem de violenți, cei doi indivizi erau înarmați în momentul în care trupele de intervenție au descins în hotel. Suspecții sunt acuzați de autorități pentru trafic de droguri de mare risc și plănuirea de asasinate la comandă. A fost declanșată procedura de predare către autoritățile slovace.

Cei doi bărbați erau urmăriți internațional!

Potrivit informațiilor oferite de autoritățile din Slovacia, doi bărbați, urmăriți internațional, se ascund în România. Cei doi sunt cercetați penal pentru pentru planificarea unui omor la comanda (faptă neconsumată), dar sunt acuzați penal și în alte cauze, privind apartenență la un grup infracțional organizat și trafic de droguri, în ultimii ani.

Începând cu anul 2015, cei doi ar fi constituit un grup infracțional organizat, împreună cu alte persoane, prin intermediul căruia ar fi produs și vândut droguri de mare risc, în valoare de peste 22 de milioane de euro.

Trupele speciale de intervenție i-au găsit pe interlopi într-un hotel din Satu Mare. Asupra lor au fost găsite acte de identitate falsificate și arme albe. Indivizii au fost prezentați Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea și Curții de Apel Oradea, și au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile.

„Datele furnizate de F.A.S.T. Slovacia (Fugitive Active Search Teams) au arătat că bărbații sunt deosebit de violenți, posibil înarmați, existând informații că ar fi trecut, fraudulos, frontiera în România. Activitățile specifice derulate în România de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și a Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, au condus la depistarea celor 2 bărbați, în incinta unui hotel, în municipiul Satu Mare.

Cei doi ar fi trebuit să se afle în închisoare şi pentru alte fapte, cum ar fi trafic de droguri şi apartenenţă la un grup infracţional organizat, numai că au reuşit să fugă din ţară.

Indivizii se află acum după gratii şi vor fi extrădaţi pentru a-şi ispăşi pedepsele. Conform legislației slovace, cei doi și-ar putea petrece tot restul vieții după gratii.