Actual International

Donald Trump înregistrează o nouă victorie. Grava acuzație s-a dovedit a fi nefondată

Donald Trump înregistrează o nouă victorie. Grava acuzație s-a dovedit a fi nefondată
Arhivă

Se știe despre el că spune ce gândește și niciodată nu își alege cu grijă cuvintele. Ce crede, aia și spune. Uneori este bine, alteori nu. De aici i s-a tras și acuzația de sfidare civilă fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump.

A scăpat cu bazma curată. Donald Trump nu mai este acuzat de sfidare civilă. De ce a luat această decizie judecătorul

Donald Trump a fost acuzat de sfidare civilă în luna aprilie, pentru că nu s-a conformat unei citații a Procuraturii Generale din New York, când trebuia să prezinte documente, în cadrul anchetei asupra campaniei fostului președinte.

”Fostul președinte Donald Trump nu se mai află în stare de sfidare a unui tribunal din New York”, a scris miercuri, un judecător al SUA, într-o ordonanță.

Judecătorul Arthur Engoron, de la Curtea Supremă din New York, este cel care a analizat documentele suplimentare pe care Trump le-a prezentat. Reprezentanți de la biroul procurorului general confirmă că au fost îndeplinite condițiile pentru a i se ridica fostului președinte acuzația de sfidare a justiției.

Trump îndeplinise anterior alte condiții necesare pentru ridicarea ordinului, inclusiv plata unei amenzi și declarații sub jurământ care descriu politica de păstrare și distrugere a documentelor Organizației Trump, precum și o examinare a cinci cutii care se aflau într-un depozit extern, transmite CNN.

Suma de 110.000 de dolari, pe care deja Trump a plătit-o ca amendă, va fi păstrată într-un cont escrow până la finalizarea apelului său, a ținut să precizeze judecătorul Engoron.

În altă ordine de idei, Letitia James, de la Biroul procurorului general din New York, a anunțat că departamentul ei investighează Organizația Trump de peste doi ani. Ea a declarat, anterior, că biroul său a descoperit multiple declarații eronate sau frauduloase și omisiuni, în statisticile financiare ale Organizației Trump, care au fost furnizate creditorilor și asigurătorilor, printre altele, ca parte a investigației sale.

Totul este bine când se termină cu bine, cel puțin pentru această ”mică luptă” a lui Trump. Pentru că, potrivit numeroaselor articole publicate zilnic în New York Times, este evident că Administrația Biden nu îl scapă din vedere și rămâne cu ochii vigilenți pe fostul președinte american, încă vocal.