Actual International

Drama Reginei plimbate în aer timp de 15 minute. Din cauza furtunii aprige, avionul nu a putut ateriza

Drama Reginei plimbate în aer timp de 15 minute. Din cauza furtunii aprige, avionul nu a putut ateriza
foto: Regina Elisabeta/ nzz.ch, avion/daily mail

Și reginele trăiesc propria lor dramă. Avem ca exemplu, situația recentă a Reginei Marii Britanii, care a fost plimbată în aer timp de 15 minute, pentru că avionul nu a putut ateriza, din cauza unei aprige frurtuni ce s-a abătut, ca din senin, peste capitala londoneză.

Drama reginei plimbate în aer timp de 15 minute. Din cauza furtunii aprige, avionul nu a putut ateriza

Regina Elisabeta s-a aflat marți, 31 mai 2022, în mijlocul unei adevărate ”drame în aer”, când o furtună a forțat avionul său privat să își anuleze aterizarea la Londra și să se învârtă deasupra capitalei timp de 15 minute, scrie MailOnline.

Avionul său de 13 locuri a încercat să aterizeze la RAF Northolt, în nord-vestul Londrei, dar nu a reușit. Așa că pilotul a putut doar să mențină stabil  avionul în aer și să înceapă să se învârtă în cerc, o bună bucată de timp.

Acesta a decolat din Aberdeen după ora 13.00, în timpul unei ploi torențiale, și a ajuns la Londra pe fondul unei furtuni cu fulgere, însoțită de ploaie, dar și grindină. Când vremea s-a înseninat, pilotul a efectuat o a doua aterizare, de acestă dată cu succes.

Palatul Buckingham a confirmat că zborul Majestății Sale a avut o aterizare întreruptă din cauza fulgerelor, dar a precizat că nu au existat probleme de siguranță pentru monarh, menționează aceeași sursă media.

Regina a trăit „o adevărată dramă în aer, deoarece furtuna a forțat avionul privat care o aducea acasă pentru Jubileu să abandoneze aterizarea la Londra și să survoleze capitala timp de 15 minute”, au povestit surse apropiate monarhiei britanice.

În astfel de circumstanțe nu-ți asumi niciun risc și a fost corect să anulezi aterizarea în timpul loviturilor de fulger”, a declarat o persoană din interior, pentru The Sun.

 

Regina se întorcea de la Balmoral, unde a stat cinci nopți înainte de săptămâna Jubileului său de Platină. Ea a fost condusă de la Craigowan Lodge, de pe domeniul scoțian, până la aeroport, unde s-a urcat la bordul avionului cu care a plecat, de dimensiuni mici, pentru intimitate.

Avionul trebuia să aterizeze o oră și jumătate mai târziu la RAF Northolt, dar în schimb, acesta s-a văzut nevoit să continue zborul deasupra orașului, timp de 15 minute, după ce i s-a spus în  prealabil să „ocolească” zona afectată de starea meteo, pe măsură ce furtuna avansa, a mai relatat site-ul de știri.

După o aterizare în siguranță, monarhul britanic a fost văzut sosind înapoi la Windsor, de la Balmoral, cu iubitul său ”corgi” (cățelul preferat n.r.), lângă ea. ”Bătrâna de 96 de ani a fost fotografiată făcând cu mâna unui grup de copii în timp ce se îndrepta spre Castelul Windsor într-un Range Rover de culoare verde închis, cu companionul ei canin așezat pe bancheta din spate”, titrează MailOnline.

Regina se pregătește, acum, să marcheze împlinirea a 70 de ani de la urcarea pe tron. Urmează patru zile de sărbători, care vor începe joi, cu o ceremonie specială ”Trooping of the Colour”. Duminică va avea loc o paradă specială a jubileului, pe străzile Londrei, pentru a încheia astfel cele patru zile de intensă sărbătoare.