Lifestyle

Drumeția perfectă de weekend în „paradisul sălbatic”! Lacul Scropoasa se află la doar o oră distanță de București

Lacul Scropoasa,
sursă foto HaiHui

Unul dintre cele mai frumoase locuri din România poate fi găsit în Munții Bucegi, un loc ideal pentru a evada din agitația orașului și pentru a găsi o oază de liniște. Acest „paradis sălbatic”, situat la o distanță de doar o oră de București, vă va da pe spate.

Lacul Scropoasa este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din România, deși puțini oameni cunosc pe deplin frumusețea peisajelor de acolo. Amplasat la doar o oră distanță de București, acesta este un loc pe care doar cei care au făcut drumeții îl cunosc sub numele de „paradis sălbatic”.

Locul perfect pentru drumeții și călătorii în natură

Aflat în Munții Bucegi, la o altitudine de 1.197 metri, lacul impresionează prin întinderea sa de apă verde-smarald ce se întinde pe o lungime de 2,5 km între localitățile Scropoasa și Dobrești. Adâncimea sa poate ajunge până la 15 metri în anumite locuri. Această zonă este o atracție deosebită pentru iubitorii de drumeții și pentru cei care adoră călătoriile în natură.

Lacul Scropoasa este, de fapt, un lac artificial creat prin construirea unui baraj în anul 1929, cu scopul de a regulariza debitul râului Ialomiţa. Acest lac are un mare potențial hidroenergetic, de aproximativ 1.500 – 2.000 kw/km, ceea ce a dus la construirea primei hidrocentrale din România, în anul 1936, la Dobrești. Această hidrocentrală a fost considerată cea mai mare din România, din punct de vedere al puterii energetice, până la construirea uzinei hidroelectrice de la Bicaz.

Cazări de camping din jurul Lacului Scropoasa

Lacul Scropoasa este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Munții Bucegi, iar în apropiere există două unități de cazare și locuri pentru camping. De-a lungul timpului, zona a fost vizitată tot mai rar de turiști, iar lacul a fost uitat de mulți.

În prezent, doar pasionații de drumeții își fac drum până în inima Munților Bucegi pentru a se bucura de frumusețea peisajelor. De aceea, acest loc a devenit unul dintre cele mai sălbatice și frumoase din România, oferind o experiență unică celor care îndrăznesc să exploreze această zonă.

Cum ajungi din București la Scropoasa

Dacă dorești să ajungi la Scropoasa din București, trebuie să urmezi drumul DN 1 până la intrarea în Sinaia, apoi să virezi la stânga pe DN 71. După aproximativ 3-4 kilometri, trebuie să iei DJ 713 spre Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiu. De la Cuibul Dorului, drumul spre Lacul Scropoasa este spre stânga, către platoul Padina, iar din Şaua Dichiului, la aproximativ 3 km de bifurcație se află un indicator către localitatea Moroeni.

Pentru a ajunge la Scropoasa, trebuie să continui drumul spre Moroeni pe DJ 714. După aproape 4 kilometri, drumul devine dificil pentru mașini, astfel încât mulți preferă să meargă pe jos până la destinație, scrie Cancan.