Actual Social

Drumuri închise, dezastru pe șoselele din țară. Ce zone trebuie să ocolească șoferii pentru că e traficul oprit

Drumuri închise, dezastru pe șoselele din țară. Ce zone trebuie să ocolească șoferii pentru că e traficul oprit

Ninsoarea și viscolul din ultimele zile au dus România într-o situație grea. Din cauza ninsorii, autoritățile au fost nevoite să închidă traficul pe mai multe drumuri naționale, județene și comunale din Buzău și Vrancea.

În aceste condiții, CNAIR îi avertizează pe șoferi să nu mai circule pe drumurile unde e necesar ca utilajele de deszăpezire să circule. Orice mașină blocată pe drum va îngreuna intervențiile. De asemenea, reprezentanții CNAIR le recomandă șoferilor să nu plece la drum dacă nu au anvelope adecvate.

„Facem apel la toţi conducătorii auto să nu mai circule pe DN2 (E85) până când utilajele CNAIR nu vor finaliza intervenţiile. În acest moment blocajele creeate de autovehiculele staţionate pe carosabil fac imposibilă intervenţia cu material antiderapant.

Opriți pe drepta, orice problemă ați avea

Fiecare autovehicul care se adaugă coloanei deja formate între Urziceni şi Buzău măreşte sectorul de drum pe care nu se poate interveni. Atragem din nou atenţia în special conducătorilor de autocamioane să nu plece la drum daca nu au anvelope adecvate, iar celor care se află deja pe DN2 să oprească pe dreapta, până se remediază situaţia”, au transmis oficiali CNAIR.

Cod portocaliu în județul Buzău

Până duminică dimineață, județul Buzău se află în cod portocaliu, ceea ce înseamnă că vor fi precipitații însemnate sub formă de ploaie și ninsoare, dar și intensificări ale vântului. Nici zona de sud a țării nu va scăpa de probleme, întrucât se află sub cod galben de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, dar și viscol și vânt puternic.

Judeţul Buzău se află, până duminică, la ora 10:00, sub avertizare Cod portocaliu ce vizează cantităţi însemnate de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare, viscol şi intensificări ale vântului. Şi zona de sud a ţării se află sub Cod galben de precipitaţii însemnate ce se vor manifesta sub formă de ploaie şi ninsoare, dar şi de viscol şi vânt puternic.

Ce drumuri au fost închise

Ca urmare a ninsorii și a viscolului, pentru a nu pune în pericol participanții la trafic au fost închise temporar cinci sectoare de drum national și județean din Vrancea, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea.

„Începând cu ora 19,00, ca urmare a viscolului şi a zăpezii, au fost închise următoarele drumuri: DJ 204P de la intersecţia cu DN2/E85 (Zona Vlahuţă) – Gugeşti; DJ 204B Mărtineşti – Bonţeşti – Râmniceni – Tătăranu şi DJ 202F Mihălceni – Băleşti. Începând cu ora 19,15 a fost închis DN2N Bogza – Dumbrăveni”, a precizat IPJ Vrancea.

De asemenea, a fost închis temporar circulaţiei şi DN 23 B, între localităţile Măicăneşti şi Ciorăşti. Odată ce condițiile meteo vor permite intervenția utilajelor pentru deszăpezire, sectoarele de drum vor fi redeschise traficului.

De asemenea, Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Buzău a anunțat că peste 30 de autoturisme şi autobuze au fost oprite pe DN 22C, din cauza unui TIR care a derapat. Totodată, zeci de autovehicule sunt oprite pe sensul Buzău-Maxenu-Smeeni.

În plus, la aproximativ 5 km de la Hanul Ovidiu spre Urziceni, un TIR a derapat şi a blocat traficul pe DN 2 E85, iar pe DJ 214 A Luciu-Rusetu, un autobuz cu 25 de persoane şi 9 autoturisme au fost blocate. Mașinile au fost deblocate, pasagerii transportați în siguranță, dar autobuzul a rămas la fața locului.

Unde au fost probleme

Pe DJ 203 I, între localităţile Cilibia şi Gară Cilibia, au fost probleme cu trei autoturisme şi o autoutilitară din cauza viscolului puternic. De asemenea, traficul este cu probleme pe DN 1, la Azuga, din cauza unui TIR rămas în pană.

Din acest motiv, se circulă alternatic pe sensul București-Brașov. DJ 203 a fost blocat între localităţile Galbenu şi Bălăceanu din judeţul Buzău, iar autoritățile au luat imediat atitudine. Pe DN 2B, între Brăila şi Vizireni, s-a acționat cu nouă utilaje cu lamă şi răspânditor, iar pe DN 21, DN 22, DN 23 s-a intervenit cu 31 utilaje cu lamă şi răspânditor.

La primăria comunei Grădiștea sunt cazați 20 de lucrători din Brăila

„Pe celelalte drumuri naţionale şi judeţene se circulă în condiţii de iarnă. ISU Brăila a suplimentat cu forţe şi mijloace la Garda de intervenţie Făurei cu o şenilată 8×8 şi o autospecială de transport personal şi victime multiple (ATPVM) şi echipajele care le încadrează.

Din cauza închiderii traficului pe DN 22 pe raza judeţului Buzău, la Primăria comunei Grădiştea sunt cazaţi 20 lucrători ai unui operator economic din Brăila, care se deplasau către domiciliu într-o localitate din judeţul Buzău.

Prin grija autorităţilor publice din localitate acestora li s-a asigurat alimente şi ceai cald. În funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice utilajele vor fi suplimentate sau redirecţionate în zonele cu probleme”, a precizat colonelul Ştefan Stoian.