Actual Lifestyle

@duck.com, e-mailul care îți protejează confidențialitatea

laptop
Arhivă

După ce anul trecut a lansat serviciul său de protecție a e-mailurilor în versiunea beta, DuckDuckGo a anunțat că acesta este în sfârșit disponibil pentru toți utilizatorii.

Protecția Emailurilor este un serviciu de redirecționare care vă atribuie o adresă de e-mail gratuită „@duck.com” și interceptează trackerele înainte ca acestea să ajungă în inbox-ul personal.

Elimină trackerele atașate mesajelor

Serviciul de Protecția Emailurilor al DuckDuckGo vă permite să folosiți o adresă „duck” personală sau privată pentru a vă proteja adresa reală de e-mail de anumite companii. Înainte ca e-mailul să ajungă în inbox-ul dumneavaostră, DuckDuckGo îl protejează de trackerele care vă pot afla locația în care ați deschis un e-mail, momentul în care l-ați deschis și dispozitivul pe care l-ați folosit. De asemenea, vă prezintă numărul de trackere pe care le-a eliminat, precum și companiile de la care provin.

Pentru adresele personale puteți atribui un nume la alegere adresei duck, cum ar fi pavel@duck.com. Între timp, adresele private au o abordare puțin mai avansată – de fiecare dată când începeți să completați un câmp de e-mail, DuckDuckGo generează o adresă aleatorie, care ar putea arăta ceva de genul akrleivvw@duck.com. Folosirea unei noi adrese private de fiecare dată când completați un formular online ar trebui să facă și mai dificilă urmărirea dumneavoastră. De asemenea, puteți dezactiva fiecare adresă privată în parte, în cazul în care una dintre ele primește prea mult spam.

O nouă versiune îmbunătățită

Acum că DuckDuckGo a lansat versiunea beta pentru toată lumea, aceasta adaugă și câteva caracteristici noi, printre care se numără protecția cu privire la urmărirea linkurilor, care elimină orice urmăritori încorporați în linkurile existente în e-mailuri (inclusiv cele adăugate în imagini). De asemenea, se introduce o funcție de criptare mai inteligentă care convertește orice link care utilizează o conexiune necriptată „http://” într-o legătură securizată „https://”. Un URL care utilizează HTTPS împiedică hackerii – sau furnizorul dumneavoastră de servicii de internet (ISP) – să vadă cum interacționați cu un site web.

În plus, DuckDuckGo vă permite acum să răspundeți direct de pe adresa dumneavoastră duck, indiferent dacă folosiți una privată sau personală. Acest lucru vă poate ajuta să vă ascundeți adresa de e-mail atunci când răspundeți unei companii sau unei persoane care nu doriți să vă cunoască adresa personală sau identitatea. Totuși, deoarece e-mailul este trimis, de fapt, de pe clientul dvs. personal de e-mail, cum ar fi Gmail, DuckDuckGo spune că „nu poate garanta că e-mailul nu va include adresa dvs. de redirecționare sau orice alt identificator personal”.

„Suntem încântați să oferim versiunea beta tuturor.”, a declarat Omid Majdi, directorul de produs al DuckDuckGo.