Actual

Doi patroni s-au bătut groaznic în timpul procesului de cumpărare a unui club. Dumitru Dragomir povestește

Doi patroni s-au bătut groaznic în timpul procesului de cumpărare a unui club. Dumitru Dragomir povestește

În direct la ProSport Live, Dumitru Dragomir a povestit un incident cu totul halucinant din istoria fotbalului românesc. Totul se petrecea în urmă cu 20 de ani, în timpul negocierilor privind vânzarea-cumpărarea Universității Craiova. Gigi Nețoiu și Dinel Staicu, violențe extreme în urma unor neînțelegeri.

Dumitru Dragomir, povestiri din fotbalul românesc. Cum s-au bătut doi patroni în timpul procesului de cumpărare a unui club

Potrivit informațiilor oferite de Dumitru Dragomir la ProSport Live, în iulie 2002, Gigi Nețoiu și Dinel Staicu au fost protagoniștii unei întâmplări cu totul neobișnuite. Totul se petrecea în perioada în care Gigi Nețoiu dorea să plece de la echipă, fiind în conflict cu galeria, iar Staicu intenționa să dețină un club important de fotbal.

Întâlnirea dintre cei doi a avut loc la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, în prezența lui Dumitru Dragomir și a lui Valentin Alexandru, secretarul general al LPF, pentru a finaliza actele de cumpărare a Universității Craiova. La masa tratativelor Staicu și Nețoiu au stat fiecare pe câte o parte a mesei, iar oficialii LPF aveau și rolul de martori.

„Curgea sângele din ei ca din niște porci tăiați. Bă, ai dracu’, au semnat documentele”, își amintește fostul președinte LPF

Dinel Staicu îi dăduse 100.000 de dolari lui Gigi Nețoiu și urma ca într-un an să-i mai dea 300.000 de dolari. Termenul a expirat și cel din urmă a acuzat că a primit un ordin de plată fals.

În 2005 au decis să facă schimb, Staicu să-i revândă lui Nețoiu clubul, dar primul a hotărât până la urmă să-i cedeze echipa lui Adrian Mititelu:

„Da, a sărit Nețoiu peste masă. A fost un show. Dar m-a impresionat că după ce s-au măcelărit și curgea sângele din ei ca din niște porci tăiați – i-a băgat Valentin Alexandru în cadă, eram al sediul vechi al LPF, și i-a spălat pe haine, cu dușul, eu îl țineam pe unul, Vali pe unul – au venit și au dat mâna. I-a dat banii, 360.000 de dolari că banca lui Dinel lucra duminica, n-am văzut niciodată așa ceva. S-au bătut și le zic: Mai continuăm?! Hai să continuăm (n.red. – actele) chiar dacă v-ați bătut. Bă, ai dracu, curgea sângele din ei și semnau documente” a declarat Dumitru Dragomir la ProSport Live. Despre vechii patroni din fotbalul românesc, Dragomir a completat: „Unii nu au avut bani de înmormântare, Pădureanu, dar cred că și Sechelariu, vai de mine ce bani a avut, dar ajunsese…”, a povestit fostul șef al fotbalului românesc.

Dragomir face parte din structurile LPF încă de la înființarea forului, în 1992. A ocupat inițial funcția de vicepreședinte, între 1992 și 1996, în timpul mandatului deținut de Mircea Angelescu, pentru ca după retragerea acestuia în 1996, să devină președinte. A fost reales în 2000 și 2005, doar în 2000 având un contracandidat, în persoana lui Gino Iorgulescu, pe care l-a învins cu 11 voturi la 5.

În 2009 a câștigat al patrulea mandat în fruntea LPF, neavând nici de această dată un opozant. Dintre cele 18 cluburi ale Ligii I, 16 l-au votat pe Dragomir, Unirea Urziceni s-a abținut de la vot, iar Pandurii Târgu Jiu nu a avut reprezentant la Adunarea Generală.

În noiembrie 2016, Dumitru Dragomir a fost condamnat la 7 ani de închisoare într-un dosar legat de drepturile de televizare a meciurilor de fotbal.