Diverse International

S-a ajuns și la asta! Instituție importantă, amenințată cu „un baros însângerat” de Grupul Wagner, apropiat de Kremlin

S-a ajuns și la asta! Instituție importantă, amenințată cu „un baros însângerat” de Grupul Wagner, apropiat de Kremlin
captura video/bzi.ro

După ce Rusia a fost clasificată drept „sponsor de stat al terorismului”, Parlamentul European este amenințat pe mai multe căi.

Acum instituția a fost amenințată cu un baros „însângerat”, iar gestul  apare pe Twitter într-o scurtă filmare.

Astfel, potrivit filmării, un asociat al lui Prigozhin intră într-o încăpere cu o cutie de vioară într-o mână, o deschide, iar înăuntru este un baros uriaș pe care sunt pete roșii, sugerând că ar fi sânge. Uriașul baros are inscripția „PMC Wagner” și face trimitere la un alt videoclip apărut luna aceasta, în care un presupus dezertor Wagner a fost ucis cu un baros după ce a fost recapturat.

Gestul a venit după ce Rusia a fost calificată drept „sponsor de stat al terorismului”

Acest gest amenințător al lui Evgheni Prigojin a venit în timp ce Parlamentul UE se pregătea să-l condamne pe Wagner într-o rezoluție fără caracter obligatoriu, după ce a calificat Rusia drept „sponsor de stat al terorismului”. Miercuri, liderul renumitului grup de mercenari Wagner, care are strînse legături cu Kremlinul, a declarat că a trimis un baros destinat Parlamentului European ca o amintire întunecată a uciderii groaznice a unui luptător.

Cu toate că Evgheni Prigozhin a lăudat inițial uciderea aparentă a luptătorului, ulterior, acesta a negat implicarea lui Wagner, dând vina pe serviciile secrete ale SUA fără a furniza dovezi.

Evgheni Prigojin/ FOTO themoscowtimes.com

Pe de altă parte, firma Concord a lui Evgheni Prigozhin a declarat că a discutat despre votul anticipat al Parlamentului UE cu comandanții Wagner și a decis să răspundă cu ceea ce el a descris drept un „caz de informații”.

Astfel, într-o scurtă declarație pe rețelele sociale, Concord a declarat că „Doza informativă care urmează să fie trimisă Parlamentului European a fost predată unui reprezentant al Cyber ​​Front Z”.

Rezoluție pentru condamnarea „crimelor odioase”

Joi, Parlamentul UE va vota o rezoluție care condamnă „crimele odioase” comise de Wagner și îndeamnă Rusia să își retragă membrii din estul Ucrainei și din Crimeea anexată.

Miercuri, la scurt timp după rezoluția prin care desemna Rusia drept stat „sponsor al terorismului”, site-ul Parlamentului European a fost lovit de un atac cibernetic revendicat de hackeri pro-ruși.

În acest context, comisarul rus pentru drepturile omului a declarat că investigatorii verifică autenticitatea înregistrării video în care se vede cum dezertorul Wagner – care fusese deținut înainte de a fi recrutat – este ucis.

Evgheni Prigozhin a fost filmat în timp ce recruta personal deținuți din întreaga Rusie pentru a se alătura rândurilor lui Wagner pentru a lupta în Ucraina în această vară.

După ce ani de zile a negat legăturile cu organizația obscură de mercenari ai cărei luptători au fost văzuți în zone de conflict din întreaga lume, Prigozhin a recunoscut în septembrie 2022 că a fondat Wagner în 2014, potrivit themoscowtimes.com.