Actual Lifestyle

După o acțiune ca-n filme, un cuplu rus de 60 de ani a fost arestat în Suedia, fiind acuzat de spionaj grav

După o acțiune ca-n filme, un cuplu rus de 60 de ani a fost arestat în Suedia, fiind acuzat de spionaj grav
Infoactual

O operațiune a Serviciului suedez de securitate (SAPO) a dus la descoperirea unui cuplu rus de 60 de ani, căsătoriți, suspectați, acum, de spionaj.

După o acțiune ca-n filme, un cuplu rus de 60 de ani a fost arestat în Suedia, fiind acuzat de spionaj grav

Un cuplu căsătorit a primit mandat de arestare în timpul ”Operațiunii Spear” a Serviciului de Securitate suedez (SAPO) în primele ore ale zilei de marți, 22 noiembrie 2022. Cuplul are vârsta de 60 de ani și sunt cetățeni ruși, potrivit omni.se.

Într-o declarație a serviciului de securitate din Suedia, s-a confirmat operațiunea, dar s-a menționat faptul că ambii soți nu au fost prezenți în momentul raidului poliției la domiciliul lor, astfel că inițial, cuplul a fost ”arestat,” în absență. O a treia persoană a fost reținută, pentru a fi interogată, au mai spus reprezentanții legii suedeze.

Cei doi au fost reținuți, în cele din urmă, dar după o acțiune ca în filme, fiind acuzați de spionaj.

Acțiune ca-n filme: Cei doi au fost reținuți în urma unei operațiuni de amploare la care au participat două elicoptere ale Forțelor Armate Suedeze, asistate de ofițeri ai poliției naționale.

Analistul suedez de informații Tony Ingesson @tonyingesson, a relatat că unul dintre deținuți este acuzat de colectare ilicită de informații. Se crede că aceștia ar fi adunat informații despre Suedia și despre o a treia putere străină neidentificată timp de cel puțin 10 ani. Soțul este suspectat de complicitate cu celălalt.

Legal, cuplul a condus afaceri de import și export, inclusiv, printre altele, componente electronice și tehnologie industrială. Potrivit Aftonbladet, aceste companii ar fi putut fi folosite ca bază pentru activitățile de informații pe care le desfășurau cei doi soți.

Vecinii au declarat pentru Aftonbladet că cei doi soți duceau o viață normală în zona Stockholm. Un vecin a declarat unui reporter că erau drăguți și liniștiți.

Se crede că ambii soți erau implicați în activități de spionaj încă din anul 2013.