Actual Diverse

E vestea momentului, vremea se schimbă radical. Vom avea temperaturi neașteptate

E vestea momentului, vremea se schimbă radical. Vom avea temperaturi neașteptate

Vremea este bulversantă. Mai ieri ningea și puneam trei cojoace și astăzi vedem că este cald. Dar zilele următoare, după cum au anunțat meteorologii va fi și mai cald, pentru că temperaturile se vor ridica la nivelul celor înregistrate vara. Deci, chiar vine vara.

Vine vara! Ce temperaturi neașteptate vor fi zilele următoare, în România

Săptămâna viitoare, vara revine în România și aceasta deoarece vor fi înregistrate temperaturi de 29 și chiar 30 de grade.

„Într-adevăr este posibil ca pe parcursul acestei săptămâni şi mai ales în a doua parte a acesteia să consemnăm valori de 29-30 de grade, posibil izolat în partea de sud-est a ţării valori de până la 30-31 grade Celsius.

Dacă mâine vom consemna valori care la scara întregii ţări să se situeze între 18-26 de grade, de luni deja săptămâna va debuta cu temperaturi în creştere. În est şi sud-est vremea va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie în ţara noastră. Acest aspect termic va fi de interes pe tot parcursul săptămânii când ziua de marţi va aduce temperaturi de 29-30 de grade în sud-estul Munteniei sau în vestul Dobrogei.

Trebuie să menționam şi perioadele de instabilitate, pentru că pe fondul încălzirii vom consemna şi averse torenţiale în partea de nord, nord-vest, centrul ţării acolo unde cantitățile de apă pot depăși izolat 10-15 litri/mp, cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Până atunci să ne bucurăm de întoarcerea anotimpului de vară”, a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul țării noastre, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice, spun specialiștii meteorologi. Nu scăpăm de ploi și acesta deoarece regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a țării, potrivit media.

La începutul lunii octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Foto: observator