Actual

Elena Udrea încearcă să-și găsească dreptatea în altă țară. Nu a luat fetița cu ea

Elena Udrea

Poliţia Română confirmă că Elena Udrea a ieșit din ţară în această dimineaţă. Ea a primit azi sentința de condamnare definitivă în dosarul Gala Bute, dar nu a fost găsită de polițiști la niciuna dintre adresele la care are proprietăți, astfel că a fost dată în urmărire generală.

Elena Udrea a plecat din țară și în 2018, când instanța supremă a pronunțat decizia definitivă de condamnare la 6 ani de închisoare!

Polițiștii nu au găsit-o acasă pe Elena Udrea, la casa din Corbeanca, unde s-au deplasat în cursul după-amiezii de joi pentru a pune în executare sentința Înaltei Curți de condamnare la închisoare în dosarul Gala Bute:

„Astăzi, în jurul orei 15.30, Poliția Capitalei a primit, de la instanță, documentele privind executarea pedepsei cu închisoarea, pentru 3 persoane, respectiv o femeie și doi bărbați. Astfel, având în vedere decizia instanței, conform procedurilor legale, polițiștii Serviciului Investigații Criminale din Poliția Capitalei și polițiști din cadrul I.P.J. Ilfov s-au deplasat la domiciliile celor 3 persoane vizate, precum și în locurile pretabile a se afla acestea.

Față de cei doi bărbați a fost pusă în aplicare măsura, urmând a fi încarcerați. Femeia nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost declanșată procedura pentru punerea în urmărire.

Facem precizarea foarte clară că persoana care nu a fost depistată nu avea dispuse măsuri preventive sau interdicții. Imediat după primirea documentelor la nivelul Poliției Capitalei, în jurul orei 15.30, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieșit că aceasta a părăsit teritoriul României, în cursul acestei dimineți, anterior momentului pronunțării de către instanță a sentinței definitive.

Reiterăm faptul că, până astăzi, la momentul pronunțării instanței, nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicții. Se continuă activitățile specifice, pentru depistarea și încarcerarea persoanei”, spune Poliţia Română în cadrul unui comunicat.

Surse judiciare spun că Elena Udrea nu a luat fetița cu ea atunci când a plecat din România. De asemenea, tot surse din Poliția de Frontieră afirmă că fosta consilieră de la Cotroceni și ministru al Sportului și Turismului, dar și al Dezvoltării a plecat cu mașina prin vama Giurgiu. Era foarte posibil ca, din Bulgaria, să se fi urcat în avion și să zboare spre orice destinație din Europa. Dar Elena Udrea a continuat drumul spre Grecia cu mașina, fiind însoțită de un bărbat care conducea mașina.

Trebuie precizat că, la ora la care Elena Udrea a părăsit România împotriva ei nu exista niciun ordin de restricție de a părăsi țara, nu avea niciun fel de interdicție din partea instanței. Lucrul acesta este precizat și în comunicatul Poliției.

Decizia instanţei de condamnare a fost luată cu majoritate de voturi şi este definitivă, astfel încât Elena Udrea va merge la închisoare. Deocamdată, Udrea va trebui să apară în fața unei instanțe din Bulgaria care se va pronunța asupra reținerii ei prin mandat european și extrădării în România

Din pedeapsa de 6 ani, Elena Udrea va putea efectua 2/3 și din restul rămas vor fi scăzute zilele de arest efectuate în România și Costa Rica. De asemenea, pentru purtare exemplară, va putea beneficia de scăderea altor zile de arest.

Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.