Actual Diverse

Emanuel Ungureanu a făcut denunț la DNA pentru fapte grave, comise într-un spital. Ce spune Ministerul Sănătății

Emanuel Ungureanu a făcut denunț la DNA pentru fapte grave, comise într-un spital. Ce spune Ministerul Sănătății
ziardecluj.ro

În institute, potrivit deputatului USR Emanuel Ungureanu există „o încrengătură de rudenii”.

Denunț la DNA

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunţat azi că a depus un denunţ la DNA cu privire la fapte de abuz în serviciu care ar fi fost comise la Institutul Naţional de Recuperare Medicină Fizică şi Balneoclimatologie din Bucureşti, acuzând că în cadrul acestei instituţii există „un focar de corupţie”.

 Anunțul deputatului USR

Concret, într-o conferinţă de presă, la Parlament, Ungureanu a afirmat următoarele:

„Vă anunţ că la Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie din Bucureşti avem un focar de corupţie, mai multe fapte de abuz în serviciu şi veritabile clanuri care conduc acest spital. Acum câteva zile am depus la DNA, mai exact în 26 octombrie, un denunţ cu privire la fapte de abuz în serviciu care ar fi fost comise de fostul manager Augustin Dima în legătură cu angajarea şi promovarea fostului şef la auditul din Ministerul Sănătăţii pe nume Mihai Constantinescu. Acest domn Constantinescu a fost şef Birou audit public până ce a fost declarat incompatibil de către ANI printr-o hotărâre din 26 ianuarie 2022. Deşi, conform acestei decizii, acesta nu mai avea voie să ocupe nicio funcţie într-o instituţie medicală din România a fost adus la acest institut din Bucureşti cu încălcarea legii. Mai mult decât atât, acesta a fost încadrat într-un compartiment care nu există în regulamentul de organizare şi funcţionare”.

În institute, potrivit deputatului USR, Emanuel Ungureanu, există „o încrengătură de rudenii”, dând ca exemplu un şofer care şi-a angajat soţia, cumnata şi fiul:

„Toate aceste informaţii pe care le-am depus eu la DNA în 26 octombrie ar fi trebuit să fie depuse de ministrul Sănătăţii, de domnul Rafila. Marea întrebare pentru mine este de ce nu a depus domnul Rafila la DNA denunţ cu privire la aceste fapte grave de corupţie şi de conflicte interese, în condiţiile în care era abilitat să facă asta şi fusese informat direct din spital că acolo se produc fapte grave de corupţie”, potrivit agerpres.ro.

Deputatul nu a prezentat nici cea mai mică probă pentru aceste acuzații grave, dar probabil că le va da procurorilor indicii solide.

Reacția Ministerului Sănătății nu a întârziat să apară

Infoactual a adresat Ministerului Sănătății o întrebare în legătură cu afirmațiile deputatului USR și a primit următorul răspuns:

“Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public despre posibile ilegalități înregistrate în activitatea Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie din București, facem următoarele precizări: în acord cu prevederile legale care reglementează activitatea derulată în sistemul public de sănătate, de fiecare dată când Ministerul Sănătății a fost informat sau a constatat încălcarea normelor de etică și de integritate, a colaborat cu instituțiile abilitate pentru soluționarea acestor situații”.