Actual International

Eric Trump semnalează ciudățeniile operațiunii Mar-a-Lago. „Tata nu lasă documente înșirate pe podea”

Eric Trump semnalează ciudățeniile operațiunii Mar-a-Lago. „Tata nu lasă documente înșirate pe podea”

Eric Trump, fiul fostului președinte Donald Trump, i-a luat marți apărarea tatălui său în legătură cu raidul FBI la Mar-a-Lago.

Comentând o fotografie împărtășită de Departamentul de Justiție, care arată o parte din documentele clasificate găsite la reședința din Florida, Eric Trump a declarat pentru Fox News: „Hai să fim serioși – voi chiar credeți că tatăl meu a lăsat documente înșirate pe podeaua biroului său?”.

„Pot să vă spun că tatăl meu este un tip foarte, foarte îngrijit. El nu lasă documente împrăștiate pe podeaua biroului”, a adăugat el.

Fostul președinte s-a înfuriat săptămâna trecută din cauza aceleiași fotografii, așa că a creat mai multe postări pe Truth Social pe această temă.

„Se pare că există o confuzie în ceea ce privește „poza” în care documentele au fost aruncate neglijent pe podea și apoi eliberate fotografic pentru ca lumea să le vadă, ca și cum asta a găsit FBI-ul când a intrat în casa mea. Greșit!” a scris Trump.

„Le-au scos din cutii de carton și le-au împrăștiat pe covor, ca să pară o mare „descoperire” făcută de ei”, a scris el. „Ei le-au aruncat, nu eu – Foarte amăgitor…”, a adăugat el.

Într-o altă postare, fostul președinte s-a plâns și de modul în care documentele au fost așezate „la grămadă, pe podea”. „Parcă pretinzând că eu am fost cel care le-a lăsat așa!”, a scris el.

Fotografia DOJ a fost publicată ca parte a unui dosar în instanță privind percheziția de la Mar-a-Lago

În fotografie, au fost așezate pe podea mai multe dosare inscripționate cu „top secret”, alături de scrisori redactate care purtau antetul Casei Albe. De asemenea, se poate vedea o copie înrămată a unei coperte din 2019 a revistei TIME, pe care Trump pare să o fi păstrat în casa sa din Florida, în ciuda unei reprezentări nefavorabile a sa.

În timpul percheziției de la Mar-a-Lago, FBI a confiscat 11 seturi de documente clasificate, dintre care unele erau marcate „top secret” și altele ar fi conținut informații cu privire la arme nucleare, potrivit The Washington Post. Potrivit mandatului de percheziție, Departamentul de Justiție caută să afle dacă Trump a încălcat vreuna dintre cele trei legi federale – de exemplu Actul de Spionaj – prin păstrarea documentelor la reședința sa din Florida.

Potrivit DOJ, unele dintre aceste dosare confiscate erau atât de sensibile încât agenții FBI și avocații DOJ implicați în raid au avut nevoie de autorizații suplimentare înainte de a le putea examina. Săptămâna aceasta, The Washington Post a relatat că documentele confiscate de la domiciliul lui Trump conțineau informații despre apărarea nucleară a unui guvern străin.

Deși Mehmet Oz este susținut de Trump acesta a spus că el ar fi certificat victoria lui Biden la prezidențialele din 2020: „Nu m-aș fi opus”.

Oz a spus că nu s-ar fi opus certificării victoriei lui Biden dacă ar fi fost în Senat la acea vreme. „În momentul în care delegații și rapoartele ajung la Senatul SUA, treaba senatorilor este să le aprobe”, a spus el. Trump este de departe cel mai mediatizat susținător al lui Oz. Fostul președinte încă se opune alegerilor din 2020.