Diverse

Este uimitor! Restaurarea Castelului Corvinilor a scos la iveală locații secrete, despre care nu se știa nimic

Este uimitor! Restaurarea Castelului Corvinilor a scos la iveală locații secrete, despre care nu se știa nimic
hunedoaraplus.ro

În prezent, Castelul Corvinilor este cuprins într-un amplu proiect de restaurare derulat cu fonduri europene, în valoare de 5.000.000 de euro. În timpul lucrărilor, o nouă încăpere a fost descoperită în aripa Zolyomi. Iar, potrivit lui Sorin Tincu, directorul Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara, despre această încăpere nu se știa nimic până acum.

Se precizează că lucrările de restaurare ale Castelului Corvinilor continuă, însă monumentul poate fi vizitat de turiști, deoarece operațiunile se desfășoară pe secțiuni.

A apărut un subsol

În acest context, Sorin Tincu a declarat: “A apărut un subsol, cel mai probabil parte dintr-o construcție de mare amploare din secolul al XV-lea, subsol care, cel mai probabil, se leagă cu ceea ce se găsește actualmente sub pardoselile Sălii Cavalerilor. Iată, deci, că monumentul este departe de a fi cunoscut, ne ascunde încă multe detalii privind istoria lui. Toate aceste detalii, care vor ieși la iveală în cursul lucrărilor de restaurare, sperăm să le putem reintegra în circuitul expozițional și vizitatorii castelului, la fel ca și noi, de altfel, să descopere noi și noi elemente interesante privind elegendafia Transilvaniei”.

Câteva date despre noua încăpere

Potrivit specialiștilor, subsolul face parte, cel mai probabil, din ansamblul de coridoare subterane care deserveau sistemul defensiv al Castelului Corvinilor. Noua încăpere are zidurile din piatră și bolțile din cărămidă. De asemenea, potrivit directorului muzeului, Sorin Tincu, un alt element interesant a fost descoperit spre Turnul Neboisa.

“Înspre Turnul Neboisa, în capătul galeriei suspendate, în momentul de față a devenit vizibil ceea ce în trecut puteam observa în special din reprezentările de epocă. Este vorba de o poartă de mari dimensiuni și o întreagă construcție, ceea ce pare a fi un turn de poartă. Toate aceste elemente ne sugerează din nou faptul că cei care se preocupă de Evul Mediu și de monumentul din Hunedoara, implicit, mai au încă elemente importante de descoperit aici, la Hunedoara”, a spus directorul muzeului, citat de g4media.ro.